Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

04.10.2023   |   Universal Robots и Konica Minolta представят решения за Индустрия 5.0 на събитие в Пловдив


03.10.2023   |   Водещият панаир в Анадола MAKTEK Konya събира лидерите от машиностроителния сектор


03.10.2023   |   Започна приемът на кандидатури за наградите Нов европейски Баухаус за 2024 г.


03.10.2023   |   Huawei Enterprise Roadshow 2023 представи устойчиви дигитални решения и в София


03.10.2023   |   Проектирането на осветителни тела за плавателни съдове изисква специфичен подход

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Как дървообработващите предприятия могат да избегнат непланирани престои на машините

Специфичните особености на дървообработващата индустрия, като висока запрашеност и отделяне на стърготини, често изискват нестандартни решения, за да се избегнат непланирани престои на машините заради повреди или по-бързо износване.
 
Екипът на Хенлих България може да предложи подходящото решение за всяко дървообработващо предприятие. Като за начало инженерите на компанията представят 4 вида нестандартни решения, които гарантирано ще оптимизират и подобрят производствените процеси.

Полимерни плъзгащи лагери и винтови двойки на igus

Сред големите предимства на полимерните плъзгащи лагери с марка igus са бързият монтаж, липсата на необходимост от поддръжка, дългият експлоатационен живот и изгодната цена.

Лагерите са без смазка и това удължава живота им, защото не привлича прах и стърготини, които да стимулират износването. 40% по-изгодната цена се съчетава със значително по-дълъг експлоатационен живот. При това без необходимост от допълнителна защита.

Метални сачмени лагери и сачмено-винтови двойки на THK

Линейните направляващи и сачмено-винтовите двойки на японския производител THK се отличават със своите качество и издръжливост.

Линейните направляващи на THK позволяват високопрецизни и енергийно ефективни движения с голяма устойчивост и висока скорост, което гарантира дълъг експлоатационен живот на машините.

Хенлих предлага различни модели – и за стандартни, и за специални приложения. Налични са сепаратор между сачмите на лагерите със специална форма, различно разположение на каналите за сачмите, както и десетки опции за чистачи.

От 2019 г. Хенлих предлага персонализирани решения за лагерите на THK, включително монтиране на чистачи, смяна на аксесоари на танкетите и др. Преди 2019 г. тази услуга се предлагаше единствено в заводите на японския производител, най-близкият от които е във Франция.

Защитни покрития и маншони на HENNLICH

Защитните гъвкави покрития и маншони са задължителна част от оборудването на всяко дървообработващо предприятие. Те трябва да са изработени от износоустойчиви материали, като могат да бъдат със свободни или фиксирани метални ламели, с велкро или метални фланци и др. С тяхна помощ се предпазват от фин прах и стърготини сачмено-винтови двойки, линейни направляващи, валове и други компоненти.

Хенлих предлага както модели със стандартни форми и размери, така и възможност за изработка на изделия по поръчка съобразно спецификациите на клиента.

Кабеловодещи вериги на igus

Защитата на кабелите е основен приоритет за всяко производствено предприятие. В дървообработващата индустрия тази задача не е никак лека, тъй като средата е силно замърсена. Отлично решение на проблема са специално разработените за нуждите на индустрии със силно замърсена среда плътно завторени кабеловодещи вериги на igus.

Моделите са от две части и могат да се отварят. Възможно е добавянето на допълнителни части и подобрения. В тях кабелите, хидравличните и пневматичните маркучи на дървообработващите и ЦПУ машини се движат сигурно и безопасно, предпазени от прах и стърготини.

В допълнение гъвкавите кабели за динамични приложения в кабеловодещи вериги работят безотказно дори и в екстремни условия.
 
Повече за решенията на Хенлих за дървообработващата индустрия вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хенлих ООД
Пловдив 4002
ул. "Брезовско шосе" 147А,
Рота център, ет. 3
Тел.: +359 32 511 326 (327)
Тел./факс: +359 32 621 929
E-Mail: office@hennlich.bg
http://www.hennlich.bg

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   HENNLICH   igus   THK   лагери   кабеловодещи вериги   кабели   линейни направляващи   дървообработваща индустрия   ЦПУ   машини  

Fanuc
FANUC
Подобни статии

Водещият панаир в Анадола MAKTEK Konya събира лидерите от машиностроителния сектор


Как производител на хидравлични изделия в Кърджали осигурява по-безопасна и надеждна работна среда с филтрираща система от Хенлих


Новости при задвижванията за пакетиращата индустрия представят на Industrial Tech Forum от Шнайдер Електрик България


Как Хенлих вдъхна нов живот на стара принтираща машина


Радослав Козарев от Мултивак представя на Industrial Tech Forum - Sofia високи технологии за производство на машини за опаковане

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Transfer Multisort Electronik
Industrial Tech Forum 2023
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...