Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Нидерландски производител на компоненти за автомобилостроенето откри завод в Стара Загора

20.07.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Нидерландската компания Nedschroef откри нов завод за високотехнологични компоненти за автомобилната индустрия в индустриалната зона на Стара Загора. Сред гостите на събитието бяха министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, изпълнителният директор на компанията Пол Редтс, представители на бизнеса и региона.

"С всеки един такъв проект, който откриваме, сме една стъпка напред към технологичната модернизация на България", заяви министър Богданов.

Инвестицията надхвърля 50 млн. лв. и ще създаде 300 нови работни места. Новата производствена мощност е разположена върху площ от близо 30 000 кв. м. Проектът се реализира със съдействието на търговското аташе на България в Бавария Стефан Йонков, посочват от Министерството на икономиката и индустрията (МИИ).
 
Министър Богданов използва случая да съобщи, че в следващите няколко години старозагорският регион ще предостави много възможности на компаниите, най-вече по линия на Фонда за справедлив преход. "Това, което искаме да кажем като институции е, че приоритет в следващите години ще е развитието на Стар Загора и региона. Ние трябва да разкрием нови работни места. Хората, които в момента работят и в минния сектор и в Маришкия басейн, най-вероятно ще трябва да се преквалифицират. Ние искаме да създадем нов бизнес, нови възможности тук. Това са компании с по-голям брой работни места, които да дадат възможност на всички тези хора да си подсигурят и работата и развитието на местно ниво", каза министър Богданов.

Нова индустриална зона в Стара Загора

По неговите думи сред основните приоритети на МИИ е изграждането на нова индустриална зона в Стара Загора на терен, който е към ДКК и подобен проект вече се разработва. Национална компания индустриални зони (НКИЗ) ще е операторът и структурата, с която съвместно с Община Стара Загора ще се развие терена.

"Вече мислим за следващата стъпка, която ще предприемем в тази посока, бяхме на посещение в Стара Загора с ключови инвеститори, с които сме в преговори в момента – големи производства, които ще променят буквално облика не само на региона, но и на България", заяви министър Богданов.

Той посочи, че се изработва ясна стратегия за развитието на индустриалните зони в България, базирана на регионален принцип. Според него развитието трябва да е свързано с конкретни сектори и да е обвързано с очакванията на инвеститорите в тези сектори.

     
Източник: МИИ

Ключови думи: МИИ   Nedschroef   автмобилна индустрия   индустриални зони   НКИЗ  

Област: Проекти  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...