Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Нови компостиращи инсталации ще обслужват жителите на община Лом и област Разград

07.07.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Лом вече има работеща компостираща инсталация. Съоръжението край кв. Моминброд бе официално открито в края на юни т. г.

Проектът за над 3,2 млн. лв. включва изграждането на компостираща инсталация с годишен капацитет от над 3000 т в местността "Под шосето" край кв. Моминброд и закупуване на специализирана техника за разделно събиране, транспортиране и преработка на зелени и/или биоразградими отпадъци и 93 контейнера тип "Бобър".

В резултат на реализацията на проекта се очаква Общината да намали разходите за извозване на отпадъците до регионалното депо в Монтана и да подобри разделното събиране. Обектът се простира на площ от 16 467 кв. м и ще осигури работя на 12 души.

Община Лом реализира проекта с финансиране по Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, и собствено съфинансиране.

Проектът в Разград навлиза във финалната фаза

В област Разград реализацията на проекта за изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за седемте общини в Областта навлиза във финалната си фаза, съобщи на пресконференция заместник-кметът на община Разград Добрин Добрев.

Общата стойност на проекта надхвърля 13,5 млн. лв., които са осигурени по Оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 г. и национално и общинско съфинансиране.

До момента в рамките на проекта са изградени предвидените сгради и съоръжения, доставени са апаратура и оборудване. Готови са площадките за компостиране и за сепариране, складовете за компост и за сепарирани отпадъци, площадка за подситова фракция, пречиствателно съоръжение, КПП с автомобилна везна, площадка за измиване, трафопост, административна сграда. Закупени са трактор, две ремаркета, мини товарач, челен товарач, общо 124 контейнера, мотокар, два специализирани автомобила за транспортиране на разделно събрани отпадъци.

Очаква се заключителните дейности по проекта да приключат до средата на юли т. г.

     
Източник: Община Лом, Община Разград; Снимка: Община Лом

Ключови думи: компостираща инсталация   управление на отпадъците  

Област: Проекти  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...