Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Румънска компания ще строи завод за профилирана ламарина в ТИЗ

20.06.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Румънската компания Joris ide планира да построи завод за профилирана ламарина в Индустриална зона "Раковски", част от Тракия икономическа зона (ТИЗ), съобщи Мартин Колев от фирмата инвеститор на среща на фирми от ТИЗ с представители на Българо-румънската търговско-промишлена палата (БРТПП) на 15 юни 2023 г. в TEZ Event Center.

Joris ide вече е закупила терен от 20 дка в индустриалната зона, като се предвижда новият завод да заработи до края на 2024 г. Решението за построяване на завод у нас е взето през 2021 г. "Българският пазар е голям и смятаме, че предлагаме по-качествени решения", заяви Колев.

Традиционно има по-голям интерес на фирми от България да навлязат в Румъния, но в последните две години се наблюдава засилване на обратния процес, заяви по време на дискусията Елеонора Иванова, изпълнителен директор на БРТПП. Най-много са запитванията в хранително-вкусовия сектор, защото българските фирми търсят контакти в тази сфера, но той е много наситен, изключително конкурентен и труден, коментира Иванова.

На срещата стана ясно още, че трудностите с транспортирането на стоки през българо-румънската граница кара все повече румънски компании да проучват възможностите за ползване на складове в България. Това според участниците в дискусията е възможност страната да се превърне в хъб за складиране на стоки и през България чуждестранни фирми да търгуват с държави от Европейския съюз.

БРТПП планира подобна среща с бизнеса и във Варна в началото на юли, а през есента ще организира форум в Румъния в партньорство с Букурещката търговска палата.

     
Източник: БРТПП

Ключови думи: БРТПП   ТИЗ   Joris ide   профилирана ламарина   индустриални зони  

Област: Проекти  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...