Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Нови производства в България стартират Карлсберг и Белла

14.06.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Карлсберг България откри собствена линия за кен опаковки от 0,5 л в пивоварната си в Благоевград. Линията ще обслужва изцяло производствените нужди на компанията и ще създаде нови работни места – до 10 само през първата година. Инвестицията надхвърля 23 млн. лв.

На откриването присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, кметът на община Благоевград Илко Стоянов, посланикът на Кралство Дания в България Н.Пр. Йес Брогорд Нилсен, областният управител на област Благоевград Стоян Христов, представители на Съюза на пивоварите в България (СПБ), Българска стопанска камара (БСК), Българската агенция за инвестиции (БАИ), медии и др.

"Инвестициите в нови технологии са не просто стимул за заетостта и икономиката в региона, но и начин да привлечем квалифицирани кадри и да ги стимулираме да останат и да работят за бъдещето на страната", коментира зам.-министър Щонова. "Бизнесът е двигателят за развитието на местните региони и за привличането на инвестиции, които са важен стимул за гарантирането на икономически ръст и дългосрочна стабилност", допълни Стоян Христов.

Карслберг планира разширяване на производството в България

Изпълнителният директор на Карлсберг България Войчех Жабински изрази благодарност към всички, които със своите ежедневни усилия и постоянство са спомогнали за реализацията на проекта. "Тази линия ще ни позволи да произвеждаме бира в кен опаковки тук, в България, вместо да ги внасяме от съседни страни. Планираме в бъдеще да разширим локалното си производство и да продължим да обогатяваме портфолиото си от продукти."

По време на събитието, гостите имаха възможност да разгледат производствената база на компанията, както и да наблюдават работата на новата линия за кен опаковки и процеса по създаване на бира.

Сградата, в която се помещава новата линия, се простира на 3800 кв. м. Тя е с производителност 40 000 кена на час, като са налице техническите възможности за различни видове вторични опаковки.

Първата и единствена фабрика за ренданг-паданг в Европа

Седмица по-рано друга голяма компания от сектора на производството на храни и напитки – Белла България, съобщи, че е започнала производството на ренданг-педанг в новата си фабрика в с. Костиево. Това е първата фабрика за производството на традиционното индонезийско ястие в Европа, отбелязват от компанията и допълват, че капацитетът й ще бъде 30 т месечно.

Инвестицията е на стойност 3 млн. щатски долара и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.

Фабрика на 7 юни т. г. посетиха министърът на туризма на Индонезия Сандяга Уно и посланикът на Индонезия в България Н.Пр. Иван Богананта, по чиято инициатива се осъществява проектът в рамките на програмата на президента на Индонезия Джоко Уидодо "Indonesia – Spice Up the World".

     
Източник: Карлсберг България, Белла България; Снимка: Карлсберг България

Ключови думи: Карлсберг   Белла   ХВП   производство на бира   пивоварна индустрия   СПБ  

Област: Проекти  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Варна планира да започне изграждането на нова индустриална зона край Аксаково през 2025 г.


Предприятие от хранително-вкусовата промишленост в модернизира базата си в с. Каменово със средства по НПВУ


ProLeiT лансира усъвършенствана версия на ключовата си платформа за управление на пивоварни brewmaxx


Съвременна пречиствателна станция заработи в пивоварната на Карлсберг България в Шумен


ГудМилс България откри нов модерен склад за опаковъчен материал

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...