Industry Info  
Дебулко
Дебулко

УНСС създава видео обучителна програма за интернационализация на МСП

01.06.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще създаде обучителна програма с теоретични и видео материали в помощ на българските фирми, които планират навлизане на чужди пазари. Това стана ясно на официалното подписване на меморандум за сътрудничество между УНСС и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в рамките на което ще се реализира програмата. Под документа подписите си поставиха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков в качеството му на ръководител на Националната контактна точка (НКТ) на България за отговорно бизнес поведение.

"Гледам на видео обучителната програма за интернационализация на малките и средни предприятия, която предстои да разработим заедно, като на важен икономически механизъм в помощ на предприятията, които искат да предприемат експорт на стоки и услуги в чужбина", заяви д-р Таков.

Сред основните цели на сътрудничеството ще бъде запознаването на преподавателите от УНСС с механизма на НКТ на България за отговорно бизнес поведение съгласно Насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), за да може чрез тях тази информация да достига до студентите.

Участие на специалисти от ИАНМСП в програми на УНСС

Меморандумът обхваща също така и двустранното сътрудничество за подготовка и реализация на съвместни проекти и за провеждане на различни активности и събития като академии, представляващи взаимен интерес, с оглед подпомагане на успешното реализиране на политиката, целите и задачите на двете страни, посочват от УНСС.

Срокът на действие на меморандума е 3 години. По думите на проф. д-р Димитров той ще спомогне за разширяване на знанията на студентите в УНСС, като специалисти от ИАНМСП ще се включат в обученията в бакалавърски, магистърски и докторантски програми на висшето учебно заведение по темите за интернационализация на българските малки и средни предприятия.

Оперативни координатори от страна на университета са доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество, и Десислава Паунска, ръководител отдел "Връзки с обществеността и маркетинг", а от страна на агенцията – д-р Бойко Таков.

На подписването на меморандума присъстваха още Габриела Георгиева и Весела Петрова, експерти в ИАНМСП и възпитаници на УНСС, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, и Десислава Паунска, ръководител отдел "Връзки с обществеността и маркетинг".

     

Ключови думи: УНСС   ИАНМСП   МСП   образование  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...