Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
Последно от новини

02.06.2023   |   Уебинар от поредицата Net-zero запознава с актуални решения за енергийна ефективност и устойчивост


02.06.2023   |   Предстои уебинар за енергоспестяващи технологии за ОВК системи


02.06.2023   |   Рискове и перспективи пред бизнеса в България през 2023 г.


02.06.2023   |   Турска компания получи сертификат за инвестиция клас Б за проект в община Димитровград


01.06.2023   |   УНСС създава видео обучителна програма за интернационализация на МСП

CAD PointСПЕЙСКАДАдара Инженеринг
Festo
Festo

Messe Duesseldorf очаква още по-добри резултати през 2023 г.

25.05.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Messe Duesseldorf публикува резултатите на компанията за 2022 г. Според тях годината е била особено успешна с проведени общо 63 събития, 14 изложения и 11 гостуващи събития които са се състояли в Дюселдорф. Според финансовия доклад за 2022 г. Messe Duesseldorf е реализирала сериозно увеличение на приходите спрямо предходната година. През 2022 г. те достигат 294,9 млн. евро, като година по-рано те са били 96,1 млн. евро. Печалбата е 71,6 млн. евро, докато през 2021 г. компанията е отчела загуба от 22,3 млн. евро.

"Messe Duesseldorf обяви силно завръщане през 2022 г. Подобни големи печалби, постигнати в година, чиито първи месеци бяха все още засегнати от ограниченията, свързани с пандемията, свидетелстват за успеха на бизнес модела на Messe Duesseldorf, силата на водещите изложения, влиянието на корпоративната й стратегия и привлекателността на Дюселдорф като локация за изложения", заяви д-р Щефан Келер, кмет на Дюселдорф и председател на Надзорния съвет на Messe Duesseldorf. По неговите думи икономическият двигател Messe Duesseldorf отново работи и носи просперитет на Дюселдорф и региона.

Убедителни финансови резултати

"Финансовите резултати говорят сами за себе си", коментира Волфрам Дайнер, президент и главен изпълнителен директор на Messe Duesseldorf. Според него компанията е направила нужното по време на пандемията и благодарение на традиционно солидната си финансова основа Messe Duesseldorf е бил единственият голям германски организатор на изложения, който е преминал през пандемията без финансова подкрепа.

Messe Duesseldorf планира да продължи да разширява портфолиото си от събития, като през 2023 г. са планирани 17 изложения и 9 гостуващи събития в Дюселдорф и 43 събития по света. Ерхард Винкамп, управляващ директор Изложения в Messe Duesseldorf, отбеляза, че изложенията остават значими събития. Той изтъкна завръщането на Китай като добра новина за индустрията. През 2023 г. в Китай ще се проведат 11 изложения, а през миналата година бяха само две. Само през април са проведени изложенията CIOSH за безопасни условия на труд и трудова медицина в Шанхай и CHINAPLAS за пластмасовата индустрия в Шънджън, като тази година мащабът им е по-голям в сравнение с преди пандемията. CIOSH например е привлякло 47 616 посетители или с 32,6% повече в сравнение с 2021 г. и с 90,4% спрямо 2019 г.

Инвестиционни планове

Прогнозата за настоящата фискална година е за още по-големи приходи, достигащи 356,6 млн. евро. Нетната печалба се предвижда да бъде по-ниска от тази през 2022 г. и да е 37,9 млн. евро под влиянието на еднократни събития и динамиката на инфлацията.

"Настоящата фискална година също ще донесе положителни резултати. След големите загуби през пандемичните години най-накрая ще можем да инвестираме в бъдещето на компанията, т. е. в дигитална трансформация, за да направим Messe Duesseldorf гъвкава и да създадем атрактивни оферти с цел утвърждаването на позицията на водещите ни изложения като общностни платформи. Към това ще добавим и бъдещата модернизация на изложбените площи, чийто размер, инфраструктура и технически съоръжения са гаранция за успеха на изложбеното пространство в Дюселдорф", коментира Бернхард Щемпфл, управляващ директор Финанси и инфраструктура в Messe Duesseldorf.

През 2023 г. Messe Duesseldorf планира да инвестира малко под 24,3 млн. евро в тези дейности. Сумата видимо надвишава инвестираните през миналата година 18,4 млн. евро. В следващите години тя ще нарасне значително и ще достигне около 40 млн. евро годишно до 2027 г. Голям дял от нея ще бъде вложена в модернизацията на зала 9, която ще струва общо 140 млн. евро. Друг проект е изграждането на модерна зона за хранене.

Бизнес развитие

През 2022 и 2023 г. компанията организира 16 нови събития в Дюселдорф и по света. В края на март за първи път се проведе TISSUE WORLD – изложение за хартиени, хигиенни и нетъкани продукти. Паралелно с него се проведе водещото германско изложение за управление на автопаркове Flotte! Der Branchentreff, чието дългосрочно свързване с локацията Дюселдорф бе потвърдено като част от стратегическо партньорство. Messe Duesseldorf ще продължи да разширява портфолиото си, за да включи още изложения в сферата на транспорта.

Новите международни събития тази година включват XPONENTIAL в Денвър, Колорадо, САЩ, през май и Wine & Gourmet Japan – powered by ProWein, което ще се провежда като ProWine Tokyo от 2024 г. Компанията проучва нови теми и атрактивни пазари с голям потенциал за растеж, обясни Дайнер и даде за пример XPONENTIAL, с което Messe Duesseldorf насочва вниманието към перспективни технологии като автономните системи и роботиката. През 2025 г. ще се организира и европейско издание на XPONENTIAL в Дюселдорф, а след това и на други пазари.

По отношение на разрастването си в географски аспект Messe Duesseldorf се фокусира върху Азия, Северна Африка и Северна и Южна Америка. Освен това, започва дейност в Турция.

Цели по отношение на устойчивостта

Устойчивостта е друга важна тема, на която Messe Duesseldorf смята да се посвети. За да я промотира в изложбения бизнес, компанията пусна 100% устойчиво проектиран изложбен щанд, както и наръчник за устойчиво представяне на изложения на EuroShop от 26 февруари до 2 март 2023 г.

От октомври 2022 г. Messe Duessseldorf е климатичен партньор на Дюселдорф и е сред първите подписали Дюселдорфския пакт за климата. "С всички мерки, които предприемаме – от ново бизнес развитие до дигиталната трансформация, от оптимизацията на изложбените зони до устойчивостта, ние подготвяме Messe Duesseldorf за бъдещето – за нашите клиенти от целия свят и за изложбените локации Дюселдорф и Северен Рейн-Вестфалия", отбелязва Дайнер.

     
Източник: Messe Duesseldorf; Снимка: Messe Duesseldorf/CTillman

Ключови думи: Messe Duesseldorf   XPONENTIAL   TISSUE WORLD   CIOSH   CHINAPLAS   изложения  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес

01.06.2023   |   Обявиха нова покана по проект INGENIOUS за иновации в енергоемките отрасли


31.05.2023   |   Cummins представи нов дизелов генератор за морски приложения


30.05.2023   |   База данни със стартиращи компании от цял свят помага на бизнеса в прехода към кръгова икономика


30.05.2023   |   В Германия проучват как да популяризират професията на електроинженера сред младите хора


30.05.2023   |   Кой притежава данните в индустрията?

Мехатроникс
АББ България ЕООД
 
реклама
LDBalkan Services
Последно от Бизнес

01.06.2023   |   Обявиха нова покана по проект INGENIOUS за иновации в енергоемките отрасли


31.05.2023   |   Cummins представи нов дизелов генератор за морски приложения


30.05.2023   |   База данни със стартиращи компании от цял свят помага на бизнеса в прехода към кръгова икономика


30.05.2023   |   В Германия проучват как да популяризират професията на електроинженера сред младите хора


30.05.2023   |   Кой притежава данните в индустрията?

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитияОбществени поръчки/ТърговеТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...