Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Оръдие за водна мъгла на Хенлих спомага за постигане на висока степен на екологичност в каменодобивна кариера

В рамките на реализацията на проект за разработване на кариера за добив и преработка на доломитизирани варовици с цел производство на скален материал и трошени фракции водеща българска минна компания се обръща към Хенлих с искане да достави оръдие за водна мъгла.

Минната компания прилага в добива най-добрите практики в сектора с отговорност към опазването на околната среда. Именно с цел намаляване на запрашеността и подобряване на екологичността на добива на доломитна маса на кариерата, тя разчита на Хенлих да достави оръдие за водна мъгла, което да се монтира към съществуващо ремарке и да се захранва от водоноска.

За да изпълни заданието, екипът на Хенлих снема размери на ремаркето, проектира, изработва и монтира монтажна плоча за оръдието, подбира подходяща захранваща помпа, която да черпи вода от водоноската и сглобява цялото изделие.

Оръдие за водна мъгла без конкуренция на пазара по отношение на ниската консумация на вода

След оглед на трошачната и пресевна инсталация и запознаване с въздушните потоци на площадката и възможните места за позициониране на оръдието за водна мъгла специалистите на Хенлих предлагат модела HENNLICH GUN30, който предоставя голям обхват и намален разход на вода. Това е особено важно в конкретния случай, тъй като оръдието за водна мъгла ще се захранва от водоноска и водният ресурс е ограничен.

HENNLICH GUN30 може да покрие площ до 3000 кв. м и намира приложение при разрушителни и строителни дейности, пренос и насипване на руди, циментови заводи, мини и кариери, пристанища и кораби за насипни материали, стоманодобив, транспорт, насипване и складиране на отпадъци, рециклиране и скрап, дървообработване. Моделът е без конкуренция на пазара по отношение на ниската консумация на вода.


 
Екипът на Хенлих проектира здрава метална рамка за закрепване на оръдието и сглобяване на ремаркето и избира центробежна самозасмукваща помпа с допълнително пусково табло, която да черпи от водоноската и да захранва основната помпа на оръдието. Накрая монтира всички компоненти и сглобява цялата система.

Отлични резултати

За да улесни максимално клиента, Хенлих провежда и обучение на персонала на минната компания и успешно пуска в експлоатация съоръжението.

Постигнатите резултати са повече от задоволителни. Оръдието постига отличен обхват, а командването с дистанционно управление позволява работа на оператор от разстояние близо 200 м, което гарантира безопасност за персонала. Омокрянето на суровината е ефективно, значително се намалява запрашеността и се подобрява екологичността на добива на доломитна маса на кариерата.

Повече за реализирания проект и използваното оборудване вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хенлих ООД
Пловдив 4002
ул. "Брезовско шосе" 147А,
Рота център, ет. 3
Тел.: +359 32 511 326 (327)
Тел./факс: +359 32 621 929
E-Mail: office@hennlich.bg
http://www.hennlich.bg

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   HENNLICH   HENNLICH GUN30   оръдие за водна мъгла   минна индустрия  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...