Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Какво убеждава голяма турска машиностроителна компания да предпочете задвижванията на ABB

Optimak е водеща турска машиностроителна компания със седалище в Сакария, на около 150 км източно от Истанбул. Компанията е основана през 2012 г. и вече има над 160 служители. Темпът на растеж на Optimak е доста бърз и особено впечатляващ през изминалите три години, през които оборотът й нараства с внушителните 800%.

Компанията е специализирана в производството на машини за обработка на хранителни продукти, главно за хранително-вкусовата промишленост. Продуктовата й линия включва конвейери, палетизиращи машини, фолиращи машини, вертикални подемни машини и цялостни решения за опаковане и пълнене.

Те се използват за транспортиране и обработка на продукти като слънчогледово олио, консерви, сокове, бутилирана вода, опакована паста и много други. Около 80% от машините на компанията се продават в Турция, останалите 20% се изнасят.

По думите на Тансел Джавит Кулак, основател и собственик на Optimak, "изключителната надеждност, производителност и безопасност са основните фактори, върху които се фокусираме в Optimak, когато проектираме и конструираме нашето оборудване. За да постигнем това, се отличаваме от конкурентите си с нашия R&D отдел, в който работят 60 инженери, които до един се опитват да осигурят най-добрата технология на клиентите ни."

 

Честотните инвертори на ABB привличат вниманието

Една от онези технологии, които пасват много добре на философията на Optimak да намира най-доброто, са честотните инвертори ACS380 на ABB, които Optimak започва да използва преди няколко години. Кулак обяснява, че въпреки че компанията и инженерите са сравнително доволни от старите честотни инвертори, използвани преди в машините на Optimak, те са любопитни да видят какво може да им предложи новата технология на ABB.

"Така през 2019 г. се срещнахме с екипа на ABB Drives, когато те ни посетиха няколко пъти и ни представиха решенията си", обяснява Кулак. "В действителност ние не планирахме да сменяме системите си за автоматизация, тъй като те пасваха много добре и повечето от спецификациите на клиентите ни не изискваха ABB.

Въпреки това, след разговори и пилотни проекти в нашето R&D съоръжение, осъзнахме, че може да се възползваме от значителни ползи благодарение на функционалности като адаптивно програмиране и широката гама от възможности за fieldbus комуникация".

Следват разговори с екипа на Optimak за въвеждане в експлоатация, за да се чуе и тяхното мнение. Те също харесват идеята да се внедрят честотните инвертори ACS380.

"Екипът, отговарящ за въвеждането в експлоатация, установи, че те се използват лесно и че преходът от предишното оборудване, което използвахме, е прост. След като започнахме да монтираме тези честотни инвертори, всичко вървеше добре, така че бяхме много благодарни на екипа на ABB, че ни ги представи. А що се отнася до клиентите ни, много се радваме на положителната обратна връзка, която получаваме и от тях".

Самет Дзангин, специалист продажби в ABB в Турция, сподели повече детайли около промяната. "В сравнение с честотните инвертори, които използваха преди, машинните задвижвания ABB ACS380 са много по-подходящи за целта. Другите честотни инвертори бяха твърде сложни в инженерно отношение за подобно приложение.

Компактният ACS380 предлага отлична производителност по вертикалната ос, което е много важно, и разполага с точните вградени функционалности, необходими за приложението, за да се отговори на стандартите за безопасност. В допълнение поддържа Modbus RTU, Profinet или Profibus за свързване със системата за автоматизация в съоръженията на клиентите от хранително-вкусовата промишленост".

 

АББ България ЕООД
бул."Витоша" 89Б, Сграда А, Етаж 17
1408 София, България
Милениум Център София
Телефон: +359 2 8075500;
Имейл: office@bg.abb.com
https://new.abb.com/bg

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   ACS380   Optimak   машиностроене   задвижвания   честотни инвертори  

Област: Технологии  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

Управляващият директор на Febametal Федерико Коста е новият президент на ECTA


B2B срещи събират фирми от инженерната, електронната и машиностроителната индустрия в Печ


ABB внедрява система за електрическо задвижване в нов завод на ArcelorMittal Nippon Steel


Решения на ABB редуцират с 30% енергопотреблението в Ню Аламейн


ABB създава глобален хъб за разработката на AI и IIoT платформи с придобиването на босненската компания Meshmind

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...