Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Въвеждането в експлоатация и отстраняването на неизправности е по-лесно от всякога с ABB Ability Mobile Connect

Германската козметична компания Straub Cosmetics наскоро има възможност да се увери от първа ръка в преимуществата на онлайн платформата ABB Ability Mobile Connect, когато й се налага да монтира нов, по-мощен честотен инвертор с общо предназначение на една от бъркалките в завода си във Верхайм. Max Lamb – оторизиран партньор на ABB, настройва параметрите на новия честотен инвертор дистанционно именно с помощта на ABB Ability Mobile Connect.
 
Това значително опростява процеса, защото не е нужно екипът на Straub Cosmetics да се запознава с параметрите на устройството. Нещо повече, отдалечената техническа поддръжка осигурява икономия на разходи, тъй като не се налага пристигането на експерт на място.
 
Вече няма нужда да се вика техник при всяка интервенция по честотния инвертор. Това важи най-вече за случаите, когато трябва да се променят само малък брой параметри или да се отстрани дребна неизправност. В много от случаите ABB Ability Mobile Connect предоставя просто и бързо решение и изисква само две неща на място – смартфон с инсталирано мобилното приложение Drivetune на ABB и контролен панел с Bluetooth връзка на съвместим честотен инвертор.

По-кратки срокове и по-малък риск от грешки

Наскоро Straub Cosmetics има възможността да се увери в добавената стойност на услугата, когато се налага подмяната на задвижването на бъркалката. Партньорът на ABB Max Lamb оказва техническо съдействие на козметичната компания и й предлага възможността да получи поддръжка чрез смартфон. Решението Mobile Connect отива отвъд класическата поддръжка по телефона – то позволява комуникация през чат, споделяне на изображения и бекъп, онлайн преглед на параметрите и изпращане на пакети за поддръжка, което прави техническата поддръжка бърза и ефективна. От ключово значение е контролният панел с Bluetooth връзка на задвижването – инженерът по поддръжката може да получи достъп до него чрез смартфон, за да даде отдалечен достъп на експерт по поддръжката до статуса на устройството.
 
"Преди имахме само две опции в случай на нужда от обслужване – обаждане по телефона или обслужване на място. В първия случай клиентът трябва да отчете въведените в стария честотен инвертор параметри. Това отнема време и на клиента, и на техническата поддръжка. След това клиентът трябва да въведе параметрите ръчно. Този подход може да доведе до грешки в случай на недоразбиране по телефона", коментира Андреас Дюрр, електроинженер в Max Lamb.
 
Втората опция винаги е била изпращане на сервизен техник на място, което води до допълнителни пътни разходи. И разбира се, в ситуации като пандемията през 2020 и 2021 г. много компании не допускат външен персонал в съоръженията си.

Лесна настройка на параметрите

ABB Ability Mobile Connect се използва за първи път в Straub Cosmetics, когато се налага монтирането на по-голям двигател на една от бъркалките. Като част от преоборудването наличен честотен инвертор ACS480 на ABB е сменен с по-мощен модел от същата серия.
 
За да въведе правилните параметри в новия честотен инвертор, партньорът на ABB използва платформата Mobile Connect, за да изтегли параметрите от стария честотен инвертор. При работа с Mobile Connect инженерът по поддръжката на системата на място винаги има последната дума за всяка промяна на настройките, за да се гарантира безопасността и непрекъснатостта на производствения процес. Предложените параметри след това се проверяват от инженера по поддръжката на Straub и се копират в новия честотен инвертор с помощта на смартфон.
 
"Решението е лесно за използване и не изисква никакво време за изпълнение. В резултат разходите за обслужване са по-ниски", отбелязват от Straub Cosmetics.

Отдалечен достъп до експертните знания на ABB навсякъде, без забавяне

ABB Ability Mobile Connect е модерна функция на приложението Drivetune, позволяваща отдалечен достъп до честотните инвертори във всеки отделен случай. Приложението може да установи директна връзка с линията за поддръжка на ABB или сервизен партньор, за да се предотвратят повреди и да се гарантира повишена производителност. Решението осигурява достъп до експерти с помощта на смартфон с възможност за изпращане и получаване на гласови и текстови съобщения, изображения, видео материал и данни. Това включва и създаването и преноса на бекъп на параметрите и пакети за поддръжка с адаптирани параметри за ускоряване на въвеждането в експлоатация или отстраняване на неизправности.

 

 

 

 

 

 

АББ България ЕООД
бул."Витоша" 89Б, Сграда А, Етаж 17
1408 София, България
Милениум Център София
Телефон: +359 2 8075500;
Имейл: office@bg.abb.com
https://new.abb.com/bg

 

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   Max Lamb   ABB Ability Mobile Connect   Drivetune   отдалечена поддръжка  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

ABB внедрява система за електрическо задвижване в нов завод на ArcelorMittal Nippon Steel


Решения на ABB редуцират с 30% енергопотреблението в Ню Аламейн


ABB създава глобален хъб за разработката на AI и IIoT платформи с придобиването на босненската компания Meshmind


ABB получи финансиране от 500 млн. евро за изследователски проекти в сферата на електрификацията


Защо голяма турска машиностроителна компания избра технологиите на ABB

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...