Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД
Последно от новини

01.06.2023   |   УНСС създава видео обучителна програма за интернационализация на МСП


01.06.2023   |   Глобалните инвестиции в чиста енергия се очаква да достигнат 1,7 трилиона долара до края на 2023 г.


01.06.2023   |   Forward Green 2023 ще представи платформа за бизнес срещи с възможност за участие на български компании


01.06.2023   |   Международната ядрена конференция на БУЛАТОМ ще се проведе от 7 до 9 юни във Варна


01.06.2023   |   КАД Пойнт организира базов курс по Revit за ВиК

CAD PointСПЕЙСКАДАдара Инженеринг
Festo
Festo

Задвижваща технология на ABB намалява енергопотреблението в завод за производство на велпапе

29.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Германската компания Schumacher Packaging Group модернизира своята машина за хартиено производство с честотни инвертори ACS880 Multidrives на ABB. Благодарение на тази най-съвременна технология заводът в Мишков, Полша, ще увеличи производството на велпапе с повече от 100% без разширяване на производствените площи.
 
"Годишното производство ще нарасне от около 140 000 тона до 340 000 тона. Скоростта на машината ще се увеличи от 600 на 1200 метра в минута. Освен нея проектът ще обхване цялата енергийна система, включително електрозахранването на машината, както и агрегата за подготовка на запасите и пречиствателната станция за отпадъчни води", коментира Мачей Скупински, проектен ръководител в завода в Мишков.

В търсене на модерно решение

Решението да се избере ABB е основано на благоприятни мнения от страна на производствения персонал и персонала по поддръжката, които ще използват машината в бъдеще. Те са имали положителен опит с оборудването и системите на ABB, както и в работата със сервизния персонал.
 
"Работим с хората в Мишков от много години. Те използват нашите честотни задвижвания ACS580 и ACS880, електродвигатели, трансформатори и компоненти за средно напрежение. Осигуряваме техническа поддръжка, за да гарантираме, че се възползват от лесното и безпроблемно пускане в експлоатация, дългото време на работа и лесното отстраняване на неизправности. Това е важно, защото Schumacher Packaging търси много модерни решения. Вярваме, че доброто сътрудничество е нещо повече от цена и технически параметри", обясни Анджей Олшенко, мениджър "Ключови клиенти" в ABB.

Значителни икономии на електроенергия

Честотните задвижвания ACS880 Multidrives в завода на Schumacher Packaging Group ще бъдат най-големите от този тип в Полша. Те са идеално решение за приложения с няколко електродвигателя като машините за хартиено производство. ACS880 Multidrives позволяват единично свързване на захранването, а конфигурацията – със стандартна DC шина за захранване на инверторните модули – намалява потреблението на електроенергия от мрежата и общия размер на системата за управление.
 
Всички инвертори ACS880 Multidrives използват директно управление на въртящия момент (DTC), което осигурява прецизно и надеждно управление на скоростта и въртящия момент на различни видове двигатели, включително асинхронни, с постоянни магнити (PM) и синхронни. Освен това DTC не изисква защитни енкодери за работа при ниска скорост.
 
"Multidrives са модулни и могат да бъдат перфектно адаптирани към нуждите на клиента", казва Олшенко. "Машината за хартиено производство в Мишков се нуждае от решение с мощност 8 MW в три секции. Всяка секция има един токоизправител и същия брой инвертори колкото двигателите, които се захранват директно. Две секции ще обслужват по шест двигателя, а третата ще захранва 41. Неравномерното разпределение на инверторите и двигателите между секциите съответства на изискванията на самата машина за хартия и на номиналната мощност на двигателите. Шкафовете на Multidrives ще бъдат дълги 35 метра, което е значително по-малко от настоящото решение. Следователно Multidrives ще спомогнат за повишаване на производителността в завода, като същевременно заемат по-малка площ."
 
Подготвителните работи за преустройството започнаха в началото на 2021 г., а производството ще бъде спряно, докато проектът се реализира. Multidrive са доставени през февруари 2023 г., а въвеждането в експлоатация е планирано да приключи до средата на 2023 г.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   ACS880 Multidrives   хартиена индустрия   честотни инвертори  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес

31.05.2023   |   Cummins представи нов дизелов генератор за морски приложения


30.05.2023   |   База данни със стартиращи компании от цял свят помага на бизнеса в прехода към кръгова икономика


30.05.2023   |   В Германия проучват как да популяризират професията на електроинженера сред младите хора


30.05.2023   |   Кой притежава данните в индустрията?


30.05.2023   |   Обявиха нова покана по проект RE-CENTRE за финансиране на МСП в секторите обзавеждане, ИТ и кръгова икономика

Мехатроникс
АББ България ЕООД
 
реклама
LDBalkan Services
Последно от Бизнес

31.05.2023   |   Cummins представи нов дизелов генератор за морски приложения


30.05.2023   |   База данни със стартиращи компании от цял свят помага на бизнеса в прехода към кръгова икономика


30.05.2023   |   В Германия проучват как да популяризират професията на електроинженера сред младите хора


30.05.2023   |   Кой притежава данните в индустрията?


30.05.2023   |   Обявиха нова покана по проект RE-CENTRE за финансиране на МСП в секторите обзавеждане, ИТ и кръгова икономика

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитияОбществени поръчки/ТърговеТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...