Industry Info  
Festo
Festo

Ролпласт груп официално откри новото разширение на производствената база в Костинброд

17.03.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Ролпласт груп официално откри новата административна сграда и разширение на производствената база на компанията в Индустриална зона Костинброд.

Инвестицията е в размер на 18,2 млн. лв. и създава 30 нови работни места. За реализацията на проекта компанията получи през 2022 г. сертификат за инвестиция клас "А" по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), който е и трети поред за Ролпласт груп.

Проектът включва изграждане на производствено хале, административна сграда и склад за готова продукция за общо 9,1 млн. лв., доставка и монтаж на оборудване и машини за 8,3 млн. лв. и изграждане на фотоволтаична система за 800 000 лв.

Новите инвестиции в българските предприятия са добра новина за целия сектор

Сред официалните гости бе заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Шопова, която подчерта, че успехите на всяка компания са успехи и за българската икономика и затова новите инвестиции в българските предприятия са добра новина за целия сектор. По нейните думи най-успешният вариант за излизане от кризите е увеличаването на производителността на българската промишленост.

Изпълнителният директор на Ролпласт груп Светлин Николчев отбеляза, че компанията вече оперира на пет континента, като в момента проучва възможностите за навлизане и в Антарктика.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов съобщи, че местната администрация работи за изграждане на нова, по-удобна пътна връзка между Индустриална зона – Костинброд и град Костинброд. Той допълни, че Общината подготвя проект за обособяване на индустриалните терени в града като обща индустриална зона и ще кандидатства за финансиране за реализирането му от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

     
Източник: МИИ

Ключови думи: МИИ   Ролпласт груп   НПВУ   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...