Industry Info  
Festo
Festo

УНСС и Кауфланд инициират съвместна бизнес академия

17.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) обяви старта на Кауфланд бизнес академия. Инициативата се реализира в партньорство с Кауфланд България.
 
По думите на проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, новата бизнес академия ще предложи големи възможности за студентите на висшето учебно заведение, които ще могат да се докоснат до практиката и да научат много от ръководителите на различни звена в търговската верига. "Да подпомогнем студентите в тяхното професионално развитие е първостепенна задача. Сключихме множество договори за сътрудничество с бизнеса, за да дадем възможност на нашите студенти да направят своя избор за успешна професионална кариера", заяви проф. д-р Димитров.
 
Иван Чернев, управител на Кауфланд България, сподели, че компанията от доста време обмисля организирането на обучение и стаж за студенти и е водила разговори по темата с редица университети в страната.

34-ма студенти се включват в първото издание

В първото издание на академията ще се включат 34-ма студенти. Те ще се запознаят с бизнес процесите в голяма мултинационална компания, като някои дори ще останат на работа там след завършването, заяви проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС.
 
Кауфланд бизнес академия включва лекции, водени от специалисти от компанията, разработване на бизнес казуси, допълнителни обучения и стаж. Академията е с продължителност 2 месеца, като накрая студентите ще имат възможност да приложат наученото в разработването на решения на реални бизнес казуси. Студентите ще получат и стипендия за участието си в инициативата.

Шест тематични модула

Съдържанието в Кауфланд бизнес академия е разпределено в шест тематични модула с общо 15 презентации, които подробно ще запознаят студентите с различни аспекти на актуалната бизнес среда – от създаването на марка, изграждането на супербранд и пазарна идентичност, през необходимите иновации и инвестиции до планиране на успеха и изграждане на силен екип.
 
"Тази академия е уникална, защото тук бизнесът среща образованието или образованието среща бизнеса. Студентите имат шанс да се докоснат до всички тези хора, които работят в Кауфланд – от управителя до специалиста, който подрежда стоките и да "откраднат" занаят. Трябва да сте любопитни и да задавате въпроси, защото сега Ви се е отдал шансът", каза Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, който има активно участие в създаването на новата бизнес академия.

     
Източник: УНСС

Ключови думи: УНСС   образование   търговия на дребно   Кауфланд  

Област: Образование  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...