Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Идеал Стандарт се ангажира да сведе до нула отпадъците от производствената си дейност до 2030 г.

07.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На глобална пресконференция в началото на март т. г. Идеал Стандарт представи най-новия си доклад за устойчивост, озаглавен "Заедно за по-добро бъдеще". В него са включени дългосрочните цели на компанията по отношение на устойчивостта и постигнатите до момента резултати.

Като основна цел се посочва намаляване на въглеродните емисии от Обхват 1 и 2 с 30% до 2030 г. и постигане на пълна въглеродна неутралност до 2050 г. Постигането на тази цел изисква комплексен подход и усилия във всички аспекти от дейността на компанията, посочиха от компанията. "Нито една отделна промяна няма да ни направи напълно устойчиви. Разглеждаме бизнеса на компанията в цялост и във всяка област се ангажираме с постоянно прогресивна променя, за да гарантираме, че ще постигнем реално въздействие", коментира изпълнителният директор на Ideal Standard International Йонас Нилсон.

Сред значимите проекти за постигане на целите си за въглеродна неутралност компанията изтъква:

  • Преминаването към използване на изцяло възобноваема енергия от завода за санитарна керамика в Обединеното кралство през 2021 г. – мярка, довела до спетяване на 2200 т въглеродни емисии годишно;
  • Изграждането на фотоволтаична система от 3000 панела в завода за смесители в Германия – съоръжение с годишен капацитет от 1,2 млн. kWh;
  • Влагането на 100% FFS/PEFC сертифициран дървен материал във всички продукти.

Какво предстои

Наред с вече реализираните проекти, Идеал Стандарт полага усилия и за свеждане до нула на отпадъците от своята производствена дейност до 2030 г. Като за начало компанията вече използва 100% от месинговите и акрилните отпадъци в своите производствени процеси и търси нови технически решения за увеличаване на дела на рециклираните керамични отпадъци от 70 на 100% до 2025 г.

Компанията планира и да прекрати изцяло използването на пластмасови опаковки за еднократна употреба до 2025 г. До момента е успяла да елиминира 80 т първична пластмаса от своите опаковки чрез оптимизация и преминаване към устойчиви алтернативи.

Идеал Стандарт предстои да публикува декларации за екологично въздействие (EPD) за над 5000 продукта, предлагани главно в Европа. Целта е архитектите и проектантите да получат информация за екологичното въздействие на продуктите на компанията, как ще се отрази използването им на екологичния отпечатък на проектите им и доколко ще им помогнат да постигнат целите си за минимално въздействие върху околната среда.

     
Източник: Идеал Стандарт

Ключови думи: Идеал Стандарт   керамична индустрия   устойчивост  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...