Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Компании в София, Бургас и Елин Пелин получиха сертификати за инвестиции по ЗНИ

21.02.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Нови три компании получиха сертификати за инвестиции по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) от Българската агенция за инвестиции (БАИ), съобщават от ведомството.

Изида-1894 получи сертификат за инвестиция клас "А" за проект за разширяване на съществуващото предприятия за производство на керамични плочки на компанията в с. Гара Елин Пелин, а Понтика Солюшънс – за проект за диверсификация на продуктовото си портфолио с нови високотехнологични ИТ услуги. София Дизайн Дистрикт получи сертификат за инвестиция клас "Б" за проект за изграждане на нова складова база на компанията в Божурище.

Изида-1894 създава 100 нови работни места

Проектът за разширяване на предприятието на Изида-1894 включва закупуване на ново технологично оборудване и въвеждане на автоматизирана производствена линия. Инвестицията е на стойност 14 млн. лв. и ще създаде 100 нови работни места.

Целта е да се повиши качеството и рентабилността на произвежданата продукция чрез повишаване на производителността, въвеждане на нови управленски практики и оптимизиране на заплащането на труда, посочват от фирмата.

На този етап Изида-1894 закупува керамичните плочки, след което извършва услуги по тяхното ректифициране. След въвеждането в експлоатация на новата автоматизирана производствена линия, компанията ще може сама да произвежда подложните плочки и така да избегне излишни транспортни разходи. Сред целите на компанията е и излизане на нови пазари като Румъния, Гърция и Сърбия.

След въвеждане в експлоатация на новото разширение предприятието ще увеличи производството на керамични плочки до 9000 кв. м на денонощие.

Нови високотехнологични ИТ услуги

Проектът на Понтика Солюшънс е на стойност 526 883,21 лв. и ще създаде 50 нови работни места в Бургас. Компанията предоставя услуги в сфертата на хоризонталните процеси, включително човешки и административни ресурси, администриране на обучения, управление, координация и създаване на екипи по установен модел, изготвяне на оценка на качеството и др.
Понтика Солюшънс стартира дейността си през 2021 г. и оттогава постоянно разширява дейността си. Фирмата има офиси в София, Бургас, Варна и Краков.

Втори сертификат клас "Б" за София Дизайн Дистрикт

София Дизайн Дистрикт ще инвестира 1,5 млн. лв. в новата складова база в Божурище, която ще предоставя услуги по складиране на конвенционални стоки и товари. Логистичният процес ще включва снабдяване, контрол върху доставките, разтоварване и приемане на товари, вътрешно-складово транспортиране и превозване на товари, складиране и съхранение на стоки, контрол и поддръжка на наличностите, отписване на стоки при тяхното изпращане, информационно обслужване на склада и други допълнителни дейности.

Това е втори сертификат за инвестиция клас "Б" за София Дизайн Консулт. Първият фирмата получава през 2017 г. за проект за разширяване на складовия капацитет на фирмата в Индустриален парк София – Божурище на стойност 2,3 млн. лв.

     
Източник: БАИ

Ключови думи: БАИ   ЗНИ   логистика   керамична индустрия  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
ABB Bulgaria
 
реклама
Sales Club Conference 2024
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...