Industry Info  
Festo
Festo

България обсъжда пускането на съвместни програми за дуално обучение с Германия

02.02.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на дуалното обучение и разработването на програми за обучение чрез работа между Германия и България бяха обсъдени през януари т. г. на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с предсатвители на германската Агенция за икономическо развитие, Senior Experten Service и баварското Министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката.

В срещата от немска страна участие взеха Юрген Фридрих, изпълнителен директор на германската Агенция за икономическо развитие, Михаел Бланк, главен управител на доброволческата организация Senior Experten Service и Армин Швимбек, ръководител на отдел "Европа и панаири" в Министерството на икономиката, регионалното развитие и енергетиката на Бавария.

"Основен приоритет за българската икономика е преодоляване на недостига на квалифицирани кадри и намаляване на младежката безработица", заяви министър Стоянов.

На срещата бе обсъдено провеждането на съвместно събитие у нас с бизнеса и представители на Германия, Австрия и Швейцария, на което да бъдат представени добри практики в тези страни и възможното им прилагане в България.

По време на срещата стана ясно, че има все по-голям интерес от германски фирми, които стъпват на нашия пазар, да обучават своите работници в централите си в Германия.

Михаел Бланк представи дейността на Senior Experten Service с фокус върху възможностите опитът им да бъде приложен в България. В SES членуват 12 000 експерти от всички професионални сфери и до момента е изпълнявала проекти в 170 държави.

В срещата участваха още Димитър Данчев, заместник-министър на икономиката и индустрията, Мориц Зайлер, ръководител на икономическия отдел към Посолството на ФР Германия, и Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

     
Източник: МИИ

Ключови думи: МИИ   дуално обучение   образование   ГБИТК  

Област: Образование  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...