Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха носителите на Наградата на германската икономика в България за 2022 г.

30.01.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Бош България, Дронамикс и Кинетик Аутомотив са носителите на Наградата на германската икономика за 2022 г. Отличията бяха връчени на 26 януари т. г. на Новогодишния прием на германската икономика, организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). Целта на инициативата е да бъдат отличени компании, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през изминалата година.

Бош България получи награда в две категории – "Голямо предприятие" и "Социален ангажимент". Дронамикс бе отличена в категорията "Малко и средно предприятие", а Кинетик Аутомотив – в категорията "Стартиращо предприятие".

В надпреварата за отличията се включиха 22 компании, като членството в ГБИТК не беше условие за участие. Победителят във всяка една категория бе определен от жури, в което се включиха представители от икономическите и обществени среди.

Почетни грамоти за ползотворно и успешно сътрудничество с ГБИТК през изминалата 2022 г. бяха връчени на Н.Пр. Елена Шекерлетова, посланик на България във ФР Германия, Кирил Вълчев, генерален директор на Българската телеграфна агенция, Армин Швимбек, директор на Дирекция "Европа и панаирно дело" в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката, и на Димитрина Тодорова, директор на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

Събитието бе открито от д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, а към гостите се обърнаха още Тим Курт, президент на ГБИТК, Никола Стоянов, министър на икономиката и индустрията, Н.Пр. Ирене Планк, посланик на ФР Германия в България, д-р Юрген Фридрих, управляващ директор на Агенцията за икономическо развитие на ФР Германия, и Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и КВС Банк.

Видео поздравление към участниците отправи д-р Фолкер Трайер, ръководител на външноикономическите отношения и член на УС на Германската индустриално-търговска камара (DIHK).

     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   Награди на германската икономика  

Област: Събитията  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...