Industry Info  
Festo
Festo

През март стартира кандидатстването за финансиране на иновации по нова мярка за 128 млн. лв. - 24.01.2023

24.01.2023   |   Начало»Бизнес

През март т.г. се планира да стартира кандидатстването за финансиране на иновации по нова мярка на стойност 128 млн. лв. по новата програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021 – 2027 г. (ПКИП), съобщават от Министерството на иновациите и растежа (МИР).
Мярката е насочена към микро-, малки, средни и големи предприятия, като големите фирми ще могат да кандидатстват за финансиране по нея само в сътрудничество с МСП.

МИР планира процедурата да премине през обществено обсъждане през февруари, кандидатстването да започне през март и да продължи до септември.

Максималният дял на помощта по одобрените проекти ще бъде от 25 до 60% в зависимост от категорията на предприятието, мястото на изпълнение на проекта и др. фактори. Така фирмите ще могат да получат от 50 000 до 500 000 лв. за изпълнението на своите проекти.

В рамките на мярката ще бъде насърчавано разработването на иновации в тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2021 – 2027 г. (ИСИС 2021 – 2027) – информатика и ИТК, мехатроника и микроелектроника, индустрия за здравословен живот, биоикономика и биотехнологии, нови технологии в креативните и рекреативните индустрии, чисти технологии, кръгова и нисковъглеродна икономика.

Проектите трябва да включват разработване на продуктова иновация и ли иновация в бизнес процесите, свързани с производство на стоки и предоставяне на услуги.

     
Източник: МИР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МИР   ИСИС   мехатроника   микроелектроника  

Област: Бизнес  

Редактор:
Мира Станкова
Мира Станкова
Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...