Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Производител на биоетанол получава 100% надеждност на СЦМ с решение от Хенлих

Хенлих успешно реализира проект за подмяна на система за централно гресиране (СЦМ) към лагери на сушилен барабан в завода на единствения български производител на биоетанол. Технологичните решения, използвани в завода, гарантират високи нива на енергийна ефективност на производството. Проектът включва подмяна на стара фабрична СЦМ, включваща две отделни помпи BEKA F SUPER, с нова модерна Lincoln на SKF.
 
Целта на проекта е да се гарантира 100% надеждност на системата, възможност за регулиране на параметрите, електронен мониторинг и подаване на сигнали за авария или ниски нива на греста в резервоарите на помпите.
 
Решението, предложено от Хенлих, включва две независими отделни нови системи, изградени изцяло с компоненти Lincoln на SKF. Двете помпи са модел Р203, 24 V DC с датчици за ниско ниво и много малка електрическа мощност. Управляват се от външни табла HENNLICH, в които има инсталирани съвременни контролери за СЦМ тип LMC 2. СЦМ са оборудвани с филтри за подаваната грес, както и с датчици за мониторинг на работата им. Информацията се подава към контролната зала на завода и се визуализира. В проекта са използвани и част от наличните тръби от старата система. За целта те са проверени, запълнени с нова грес и след това включени към новите СЦМ. Инсталацията е разчетена да работи непрекъснато минимум 350 дни годишно.
 
Новата система осигурява прецизно подаване на грес към всеки лагер с точно отчитане на количеството и възможност за регулиране според натоварването. Всяка от помпите работи само 2 минути на час, което гарантира изключително нисък разход на енергия. Информацията за СЦМ се извежда на дисплеи в контролна зала на клиента. 100% надеждност на решението се гарантира чрез поддържане на набор от резервни ключови компоненти на склад, като така клиентът има възможност за лесен монтаж/демонтаж при авария за съвсем кратко време, в което на практика няма да се стига до отказ на лагерите поради липса на смазване.

Повече за проекта вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хенлих ООД
Пловдив 4002
ул. "Брезовско шосе" 147А,
Рота център, ет. 3
Тел.: +359 32 511 326 (327)
Тел./факс: +359 32 621 929
E-Mail: office@hennlich.bg 
http://www.hennlich.bg 

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   HENNLICH   SKF   Lincoln   СЦМ   система за централно гресиране   лагери  

Редактор:
Мира Станкова
Мира Станкова
Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...