Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Schneider Electric призовава към увеличаване на усилията за постигане на целите за устойчивост

20.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На годишната среща на Световния икономически форум (СИФ) в Давос Schneider Electric отправи призив към правителствата и компаниите по света да ускорят действията си за устойчивост и да увеличат инвестициите в технологии, които ще им помогнат да намалят въглеродните емисии и да укрепят енергийната си сигурност.
 
"Днешните климатични и енергийни кризи са икономическа реалност за все по-голям брой хора. Тъй като в Давос се събират бизнес лидери и политици, е нужно да действаме според собствените си дългосрочни, а не краткосрочни интереси", заяви Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на Schneider Electric. "Не трябва да избягваме трудните решения. Не може да има дългосрочен просперитет без пълноценен енергиен преход. В Schneider следваме принципа на "дигитализация, стратегически подход, декарбониазция" – бизнесите, правителствата и обществата трябва да направят това сега, за да изпълнят ангажиментите, които са поели."
 
Като се има предвид, че 38% от глобалните емисии на CO2 се дължат на застроената среда, а 32% – на промишлеността, продуктите, софтуерът и услугите на Schneider Electric в областта на индустриалната автоматизация и енергийния мениджмънт помагат на компаниите, промишлените сектори, управителите на сгради и домакинствата да декарбонизират и дигитализират своето потребление на енергия, посочват от компанията.
 
Институтът на Schneider Electric за изследване на устойчивостта изготвя проучвания, изследвания и пространни доклади за тенденциите и решенията за декарбонизация. Нови проучвания, инициирани от Schneider Electric, очертават основните трудности, с които компаниите се сблъскват при постигането на целите си за устойчивост и начините за повишаване на дела на електроенергията в енергийния микс на бизнеса.
 
"Целите и печалбите трябва да се съчетаят, за да се превърнат в мощни фактори в борбата срещу изменението на климата", коментира Трикоар. "Вече разполагаме с технологията за предотвратяване на енергийните и климатичните кризи и за осигуряване на безопасно, надеждно и устойчиво разпределение и използване на енергията. Нашият базиран на данни подход, който обхваща индустриалната автоматизация, дигитализацията и прилагането на технологията на цифровия двойник в корпоративната метавселена, е ключ към по-добро, по-устойчиво и по-проспериращо бъдеще. Потребността от спешни действия никога не е била по-голяма, отколкото сега."

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   устойчивост   декарбонизация  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...