Industry Info  
Festo
Festo

ABB намалява въглеродния отпечатък на своите продукти в сътрудничество с Boliden - 20.01.2023

20.01.2023   |   Начало»Бизнес

ABB прави поредна стъпка към постигането на своите стратегически цели за устойчивост, сключвайки партньорство с шведската компания Boliden за доставка на нискоемисионна мед за производството на своите високоефективни електродвигатели.
 
Новото партньорство е част от усилията на ABB да намали въглеродния отпечатък на суровините, които влага в своите продукти, и да ги замени с нискоемисионни алтернативи. Наред с използването на рециклирана мед, ABB се стреми да увеличи и използването на рециклирана електрическа стомана (e-steel) и рециклиран алуминий.
 
Същевременно компанията вече проектира своите електродвигатели да бъдат рециклируеми на 98%, като останалите 2% от материалите са подходящи за използване за добив на топлинна енергия чрез инсинерация. При рециклирането на мед, алуминий и стомана се използва със 75 до 95% по-малко енергия, отколкото при добива им.
 
"Като част от стратегията за устойчивост до 2030 г. на ABB целта ни е 80% от нашите продукти и решения да бъдат обхванати от кръговия подход. Работата с Boliden е важна стъпка към постигането на тази цел", заяви Ола Норен, ръководител Металургични продукти, Процесни индустрии в ABB.
 
ABB ще започне да доставя от Boliden необходимите количества нискоемисионна и рециклирана мед за производството на своите IE5 електродвигатели SynRM в Европа от 2023 г.
 
В рамките на партньорството също така ABB ще помогне на Boliden да открие неефективните двигатели ниско напрежение, използвани в нейните операции. Те ще бъдат заменяни с високоефективни мотори по програмата на ABB за обратно изкупуване за креативно рециклиране (upcycling), като старите двигатели ще бъдат рециклирани за получаване на суровини за производството на рециклирана мед на Boliden.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   Boliden   SynRM   електродвигатели   стратегия за устойчивост   рециклирана мед  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...