Industry Info  
Festo
Festo

БТПП се включва в европейски проект за повишаване на енергийната ефективност на МСП

19.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обяви, че се включва в нов европейски проект за подобряване на енергийната ефективност на малки и средни предприятия от хранително-вкусовата промишленост, производството на метални изделия, ресторантьорството и хотелиерството.

На 26 и 27 януари 2023 г. в Брюксел ще се проведе първата работна среща по проект EnergyEfficiency4SMEs, на която ще бъдат обсъдени предстоящите приоритетни задачи по проекта.

Проектът с водещ партньор Eurochambres се съфинансира по програма LIFE. В консорциума участват 24 търговски палати и енергийни агенции от Австрия, Белгия, България, Германия, Естония, Испания, Италия, Кипър, Малта и Франция.

Изпълнението на EnergyEfficiency4SMEs включва два етапа. В първия ще се извършат проучване, анализ, систематизиране и оценка на добри практики в сферата на енергийната ефективност. Фирмите, заявили интерес да се включат в проекта, ще научат повече за успешни примери, свързани с намаляване на потреблението на енергия, подобряване на производствената дейност, използване на оборудване, захранвано от възобновяеми енергийни източници, изграждане на системи за енергиен мениджмънт и др.

Вторият етап включва енергиен одит на МСП, които искат да намалят енергийните си загуби и едновременно с това да имат по-ефективно енергопотребление. 20 МСП ще преминат през безплатни енергийни обследвания, в резултат на които всяка една от тях ще получи препоръки за повишаване на енергийната си ефективност.

Събраните успешни практики и разписаните мерки за подобряване на енергийната ефективност ще бъдат качени в онлайн платформа заедно с всички резултати по проекта. Платформата предстои да бъде разработена през следващите няколко месеца.

     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП   EnergyEfficiency4SMEs   МСП   енергийна ефективност   хранително-вкусова промишленост   производство на метални изделия  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...