Industry Info  
Festo
Festo

Община Стара Загора ще си сътрудничи с БФБ за привличане на нови инвестиции

19.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Стара Загора и Българската фондова борса (БФБ) договориха сътрудничество с цел привличане на потенциални инвеститори към региона и подпомагане на компаниите, които искат да се листнат на пазарите на БФБ, съобщиха от местната администрация. Това е първото подобно споразумение на БФБ с българска община.

На официалното подписване на споразумението за сътрудничество кметът на Стара Загора Живко Тодоров изрази увереност, че партньорството с БФБ и планираните съвместни инициативи ще помогнат на Стара Загора да се превърне в предпочитана инвестиционна дестинация в България. "В момента имаме една почти изцяло заета модерна индустриална зона – "Загоре", работим активно по придобиването на терена на летището, защото имаме необходимост от големи перспективни площи, с които да отговорим на нуждите на инвеститорите", посочи Тодоров.

"Това партньорство е важна стъпка към осъществяването на редица инициативи с обучителна и практическа насоченост, които ще помогнат на инвеститори от цяла България да научат повече за обещаващи компании от Стара Загора. Отваряме и директен канал за комуникация за компании, търсещи финансиране, с представители на БФБ, където свободно да се обсъждат различни възможностите за набиране на капитал", каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

От думите му стана ясно още, че Стара Загора не е избрана случайно за пилотна община. Показателите, които бизнесът следи, тук са изключително добри, като тя е изпреварила дори Бургас по отношение на ръста на БВП.

Като част от споразумението БФБ и община Стара Загора планират още тази година да организират и проведат съвместни специализирани обучения, кръгли маси, конференции и други събития.

     
Източник: Община Стара Загора

Ключови думи: БФБ   индустриални зони   Индустриална зона Загоре  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...