Industry Info  
Дебулко
Дебулко

ТУ – София е сред учредителите на Европейския технологичен университет EUt+

18.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Техническият университет – София заедно с университети от Кипър, Франция, Германия, Ирландия, Латвия, Румъния и Испания положиха основите на Европейския технологичен университет EUt+, съобщиха от висшето училище.

В проекта се включиха още Кипърският технологичен университет, Технологичният университет в Троа, Висшето училище в Дармщат, Технологичният университет в Дъблин, Техническият университет в Рига, Техническият университет в Клуж-Напока и Политехническият университет в Картахена.

Новият европейски технологичен университет ще развива дейността си в партньорство с неправителствени организации, търговски камари и работодателски съюзи, бизнес инкубатори и стартиращи предприятия, студентски организации, научни центрове и фирми.

EUt+ ще организира европейски бакалавърски, магистърски и дуални програми по инженерни науки и ще изгради обща европейска технологична лаборатория – ECT+ Lab.

"Европейският технологичен университет EUt+ ще насърчава европейските ценности, идентичност и най-вече революцията в качеството и конкурентоспособността на европейското висше образование", посочват от ТУ – София.

От 17 януари 2023 г. в Националния център за мехатроника и чисти технологии се провежда форумът Sofia Week на EUt+. В него участват над 80 представители на осемте европейски висши училища партньори в новия европейски университет. Предвижда се те да подпишат важни документи за бъдещата работа на проекта. Програмата на Sofia Week включа срещи между партньорите по работни пакети и разнообразни социални събития с цел запознаване с българските бит и култура.

     
Източник: ТУ – София; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ТУ – София   технологични университети   EUt+   образование  

Област: Образование  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...