Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric и Spark обединяват усилия за насърчаване на електромобилността

17.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Schneider Electric обяви партньорство с първата у нас изцяло електрическа услуга за споделено пътуване Spark, благодарение на което служителите и гостите на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив ще получат възможност да използват екологично чист, удобен и достъпен транспорт от и до завода, съобщиха от компанията.
 
В рамките на партньорството пред Умната фабрика на Schneider Electric в Индустриална зона Радиново е обособена зона на Spark с 5 зарядни станции за електромобили Schneider Electric EVlink Smart Wallbox с мощност 22 kW. Достъпът до зарядните станции е свободен. Те са част от най-голямата зарядна мрежа в България и региона – Eldrive.
 
Партньорството със Spark е поредна стъпка за Schneider Electric за изпълнение на ангажимента й за свят с нулеви въглеродни емисии. Инициативата е част от изпълнението на шестте ангажимента за ускоряване на устойчивото развитие за всички. Навлизането на електромобилността е бавен процес и Schneider Electric показва, че бърза промяна е постижима, като при това се гарантира комфорт и икономия за шофьорите, посочват от компанията.
 
През 2020 г. Schneider Electric се присъедини към инициативата ЕV100 на неправителствената организация "Гpyпa пo ĸлимaтa". Тя е насочена към приемането на корпоративните политики за формиране на фирмени автопаркове, съставени от 100% електрически автомобили, до 2030 г.
 
Schneider Electric се ангажира да подмени 14 000 фирмени автомобила в над 50 страни с електромобили до 2030 г. В следващите десет години компанията се очаква да инсталира инфраструктура за зареждане на електрически коли в основните си офиси и фабрики, като водещите страни вече показват възможностите на иновативната ЕсоЅtruхurе еМоbіlіtу – архитектура с микромрежови технологии, управление на активни и нови системи за енергиен мениджмънт, допълват от Schneider Electric.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   Spark   електромобили   зарядни станции  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...