Industry Info  
Festo
Festo

В Давос започва годишната среща на Световния икономически форум - 16.01.2023

16.01.2023   |   Начало»Събития

В Давос от 16 до 20 януари 2023 г. под мотото "Коопериране в един фрагментиран свят" се провежда годишната среща на Световния икономически форум (СИФ).
 
В опит да се противопостави на безпрецедентното влошаване на икономическите, политическите и социалните условия в глобален мащаб СИФ ще използва своята 53-та годишна среща, за да препотвърди значението на диалога и публично-частното партньорство, не само за да даде насоки за справяне с настоящите кризи, но и за да предизвика ясна, позитивна системна промяна в дългосрочен план.
 
Именно от тази перспектива ще се търсят решения за проблеми като енергийната и продоволствената криза, високата инфлация, слабия растеж и задлъжнялостта на икономиките, предизвикателствата в индустрията, социалните проблеми и геополитическите рискове. Сред акцентите ще бъде и темата за лидерството във всичките му аспекти.
 
"Виждаме как различни политически, икономически и социални сили предизвикват все по-голяма фрагментация на глобално и национално ниво. За да се справим с причините за тази ерозия на доверието, ние трябва да окуражим кооперирането между правителствения и бизнес сектора, създавайки условия за силно и трайно възстановяване. В същото време трябва да сме наясно, че икономическото развитие трябва да стане по-силно, по устойчиво и никой не бива да бъде изоставян", заяви Клаус Шваб, основател и изпълнителен председател на СИФ.
 
Традиционно на годишната среща на СИФ лидери от цял свят обсъждат възможности за сътрудничество и начини за решаване на най-наболелите икономически, политически и социални проблеми, чието решаване не търпи отлагане.
 
Голяма част от сесиите ще бъдат излъчвани на уебсайта на форума и в социалните медии, както и чрез мобилното приложение TopLink. Експертни брифинги ще помагат на участниците и на зрителите да проследят постигнатия напредък по различните теми в рамките на форума.

     
Източник: СИФ

Ключови думи: СИФ   Световен икономически форум  

Област: Събитията  

Редактор:
Мира Станкова
Мира Станкова
Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...