Industry Info  
Festo
Festo

България се включва в проект на ЕК и СБ за насърчаване на дигиталната трансформация на МСП - 12.01.2023

12.01.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

България ще вземе участие в първия по рода си пилотен проект на Европейската комисия (ЕК) и Световната банка (СБ) за насърчаване на дигиталната трансформация и ефективните управленски практики DIGITRANS. Освен страната ни още само две държави от Европейския съюз – Словакия и Полша, са одобрени за участие в проекта.

Изпълнител на проекта от българска страна ще бъде Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Тя ще получи от Световната банка експертна помощ, разработване и тестване на инструмент за дигитализация на МСП.

В рамките на проекта ще се осъществи обмен на опит и добри практики между страните участници. Ще бъдат анализирани пречките и предизвикателствата пред компаниите при внедряване на дигитални решения, инструментариумът, чрез който държавата интервенира в тази сфера, и къде има припокриване или пропуски в поддържащата екосистема.

Целта на DIGITRANS е да се създаде ефективен инструмент за постигане на реален напредък в дигитализацията на МСП и управленските практики на предприятията в национален мащаб до средата на 2024 г.

Проектът ще завърши с пилотно прилагане на разработения инструмент в между 30 и 50 МСП, след което положителните резултати и модел ще могат да се мултиплицират на национално ниво.

     
Източник: ИАНМСП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ИАНМСП   DIGITRANS   дигитална трансформация  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...