Industry Info  
Festo
Festo

Кастамону България разширява производствената си база в с. Горно Сахране - 12.01.2023

12.01.2023   |   Начало»Проекти

Експертният екологичен съвет към Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора даде разрешение на Кастамону България да разшири производствената си дейност в с. Горно Сахране, община Павел баня. Съветът одобри Доклад за оценка на въздействие върху околната среда (ОВОС) относно инвестиционното намерение на предприятието за преработка на дървесина.

"Кастамону България е един от големите работодатели в област Стара Загора и осигурява пряка заетост на близо 350 души от община Павел баня. Косвено с дейността на дружеството са свързани още стотици хора, ангажирани с доставката на суровини и с други съпътстващи дейности", отбелязват от ТПП – Стара Загора, чийто дългогодишен и активен член е компанията.

Проектът на Кастамону България включва изграждане на инсталация за производство на смоли с използване на формалин. Капацитетът на инсталацията е 164 т на ден, до 60 000 т годишно. Формалинът ще се съхранява в надземен резервоар с обем от 190 куб. м. Предвижда се готовите смоли да се съхраняват в няколко надземни резервоара с вместимост от 35 до 300 куб. м. Процесът изисква и повишено използване на вода. След разширението дружеството ще постигне независимост от гледна точка на доставките, като целта на промените е да се гарантира непрекъснат производствен процес, увеличаване на обемите и повишаване на качеството на продукцията.

     
Източник: ТПП – Стара Загора; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ТПП – Стара Загора   дървообработка   производство на смоли  

Област: Проекти  

Редактор:
Мира Станкова
Мира Станкова
Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...