Industry Info  
Festo
Festo

Стартира изграждането на инсталации за компостиране и сепариране на отпадъци в Асеновград - 05.01.2023

05.01.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

С официална първа копка в Асеновград бе даден стартът на изграждането на компостираща инсталация и съоръжения за предварително третиране на битови отпадъци, които ще обслужват общините Асеновград, Куклен, Лък, Първомай и Садово.

На събитието присъстваха кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, представители на фирмата изпълнител, експерти и други официални лица.

На събитието д-р Грудев припомни, че с директивата на Европейския съюз за депониране на отпадъците са въведени изисквания за поетапно намаляване на количеството отпадъци, обезвреждани чрез депониране. Във връзка с това общините следва да ограничат количеството депонирани отпадъци, а ако същото не бъде постигнато, всяка община ще заплаща все по-големи отчисления за отпадъци, което сериозно ще натовари както общинските бюджети, така и крайните потребители. По неговите думи благодарение на проекта общините ще реализират и приходи от материалите за рециклиране и с тези средства ще може да се подобрят дейностите по чистотата в петте общини.

Срокът за реализиране на проекта е 47 месеца, като същинското изпълнение трябва да приключи до 31 декември 2023 г. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020 г. Общата му стойност е 13 245 456,73 лв., от които 8 360 243,98 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и 1 475 337,17 лв. национално съфинансиране.

     
Източник: Община Асеновград

Ключови думи: компостираща инсталация   сепариране на отпадъци   управление на отпадъци   рециклиране  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...