Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Оборудване на Festo гарантира безопасно сглобяване на ЯМР апаратура в Siemens Healthineers

Водещият доставчик на решения за сътрудничество между човек и робот в индустриалното производство BEC проектира роботизирано решение за сглобяване на апарати за ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) в Siemens Healthineers, в което ключова роля имат електрическите цилиндри на Festo, осигуряващи прецизно и безопасно поставяне на намотки с тегло от няколко тона в магнитите на апаратите.

Максималната прецизност при работа с обекти с тегло 1,5 т може да изглежда като непосилна задача, но това е част от основната компетентност на BEC. "Жизненоважно е намотките да не се усукват или плъзгат, когато хващачът ги вземе и ги вкара в магнитите; отклонението при поставяне на намотките в магнитите е не повече от 0,5 мм", обяснява Ханс-Гюнтер Нусек, ръководител на проекта в BEC.

Точно това е задачата, изпълнявана с помощта на четири опори, задвижвани от електрически цилиндри EPCC на Festo. След като влязат в намотката, електрическите цилиндри насочват опорите към вътрешната стена на намотката. "Електрическите цилиндри от Festo се доказаха като правилния избор. Те имат компактна конструкция, но в същото време осигуряват голяма работна площ и по този начин притежават необходимата гъвкавост за 13 различни размера на намотките", разказва експертът по автоматизация Нусек.

Опорите трябва да са достатъчно мощни, за да могат да издържат намотките с тегло до 1,5 т, но в същото време не толкова мощни, че да ги повредят. "Електрическите цилиндри Festo тук вършат отлична работа", подчертава Нусек. Практическо удобство е, че усилвателите на задвижването, в този случай сервозадвижванията CMMT-ST, са монтирани на самия робот, а не към системата за захващане. "Това освобождава място върху хващача и го прави по-малко сложен", споделя Нусек.

Благодарение на компактното сачмено-винтово задвижване електрическият цилиндър EPCC гарантира тиха работа и прецизно позициониране. Ниското вътрешно триене осигурява кратко време за позициониране и висока динамична реакция. Предлага се в четири размера, с невъртящ се бутален прът, ход до 500 мм и водач на плъзгащия лагер, като е осигурено смазване през целия жизнен цикъл за дълга експлоатация. Интегрираният съединител и двойният лагер осигуряват компактна конструкция. Двигателят може да бъде монтиран в аксиално или успоредно положение, като това може да се промени по всяко време.

Сервозадвижването CMMT-ST разполага с PROFINET интерфейс за лесна интеграция в съществуващи системи за управление. "Започнахме да работим с Festo още от началната фаза на проекта, за да сме сигурни, че задвижванията са проектирани, оразмерени и въведени в експлоатация ефективно, в съответствие с цялостната система", обяснява Нусек.

 

 

 

 

Фесто ЕООД
1592 София
бул. Христофор Колумб 9
Тел.: ++359 (0)2 / 960 07 12 
Факс: ++359 (0)2 / 960 07 13
E-Mail: festo_bg@festo.com
www.festo.bg

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   CMMT-ST   сервозадвижвания   индустриална автоматизация   PROFINET  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...