Industry Info  
Festo
Festo

Междусекторен проект създава първите автомобилни части от рециклирани смесени пластмасови отпадъци - 16.12.2022

16.12.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

LyondellBasell и Audi обявиха началото на ново сътрудничество с цел затварянето на цикъла за смесените пластмасови отпадъци от автомобилната индустрия.
 
Audi ще монтира пластмасови капачки на коланите в един от моделите си, като ще използва пластмаса, произведена от LyondellBasell от смесени отпадъци от автомобилната индустрия. Пластмасовите компоненти от пътническите автомобили, които вече не могат да се поправят, се демонтират, нарязват и преработват посредством химично рециклиране до получаване на пиролизно масло. Пиролизното масло след това се използва като суровина от LyondellBasell за производството на нова пластмаса.
 
LyondellBasell и Audi работят заедно в рамките на проекта PlasticLoop, за да разработят иновативен кръгов процес, включващ рециклиране на пластмасови автомобилни части и използването на получената от тях рециклирана пластмаса в нови автомобили. Това е първият случай, в който се използва химично рециклиране за преработката на смесени автомобилни пластмасови отпадъци до пластмасов гранулат за приложения в автомобилния интериор. Пластмасовият гранулат след това се използва за производството на капачки за закопчалките на коланите в модел на Audi.
 
Проектът PlasticLoop е пример за междусекторно сътрудничество, като откритията, направени в рамките на проекта, ще бъдат използвани в развитието на продукти з бъдещи автомобилни проекти на Audi с подхода "Проектирай за рециклиране", посочват от LyondellBasell.

     
Източник: LyondellBasell; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: LyondellBasell   Audi   химично рециклиране   пластмаси   автомобилна индустрия  

Област: Технологии  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...