Industry Info  
Industry InfoSchneider ElectricФилкаб
Л-Клас
Последно от новини

13.12.2023   |   Walter Tools разработи нова сплав за инструменти за нарязване на канали


08.12.2023   |   ПУ Паисий Хилендарски търси доставчик на климатична и друга техника


08.12.2023   |   Откриха новата високотехнологична сграда на институт GATE


08.12.2023   |   Д-р инж. Димитър Белелиев стана почетен консул на Румъния в Пловдив


08.12.2023   |   Schneider Electric откри първата в България индустриална геотермална система

CAD PointСПЕЙСКАДАдара ИнженерингАмер Спортс
Festo
Festo

Обявиха победителите в конкурса Иновативно предприятие на годината 2022

08.12.2022   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова


На 7 декември т. г. на официална церемония в рамките на 18-тия Национален иновационен форум, организиран от Фондация "Приложни изследвания и комуникации" под егидата на Президента на Р. България, бяха връчени наградите в националния конкурс "Иновативно предприятие на годината 2022".

Големите победители в конкурса са Ем Уай Екс и Ню Енерджи Корпорация, които получиха почетни статуетки съответно в категориите "Пазарно лидерство" и "Зелена иновация". Ем Уай Екс е софтуерна компания с цялостни решения за създаване на прецизни 3D цифрови двойници на физически обекти, получени чрез комбиниране на данни от дронове, LiDAR системи, камери и смартфони. Ню Енерджи Корпорация предлага иновативен процес за рециклиране на филтри за твърди частици, предназначен за бизнес потребители – сервизи и официални вносители на дизелови автомобили, камиони, строителна и друга техника.

Останалите победители в конкурса са Тед Бед в категория "Иновация за качество на живот", Ай Си Би Ем в категория "Иновативно новостартирало предприятие", Агровар СС в категория "Дигитална трансформация", Ники Ротор Авиейшън в категория "Иновация в креативните индустрии", а Булбера спечели приз за "Социална иновация". Ай Си Би Ем получи и специална награда от София Тех Парк.

20-членно жури определи победителите сред финалисти от близо 100 кандидатури. В конкурса се включиха стартъпи, развиващи се и утвърдени софтуерни и производствени компании и компании от сферата на услугите от цялата страна. Сред финалистите бяха и Биофарма Лабораторис, Децибел, Мелифера, Мъни Мейкинг Мамс, Тюб Плант, Елка.бг, Робо Уидър, Предистик, СоуСайбър, ДигиТех Консулт, Грийн Иновейшън, СТС Пак Холдинг, Теоремус, Декор Дизайн-Архитекти Бурулянови, Тендрик, Дигамонт, Модърн Уомън Медия.

Всички финалисти получават експертна и медийна подкрепа за бизнеса си, както и правото да използват утвърдената марка "Високи постижения в иновациите"/"Excellence in Innovation" на Фондация "Приложни изследвания и комуникации". Компаниите ще представят своите иновации и на среща с президента през 2023 г.

Конкурсът "Иновативно предприятие на годината 2022" се организира от Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Еnterprise Europe Network – България с подкрепата на Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП" на Европейската комисия и на София Тех Парк и със съдействието на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ), Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската стартъп асоциация (BESCO) и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА). Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика в подкрепа на иновационното развитие. IndustryInfo.bg и тази година е официален медиен партньор на конкурса.

     
Източник: Фондация "Приложни изследвания и комуникации"

Ключови думи: Фондация "Приложни изследвания и комуникации"   Иновативно предприятие на годината   МСП  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Learn Valley
Последно от Събития
 
реклама
LDLearn Valley
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...