Industry Info  
Festo
Festo

Water Europe публикува изявление във връзка с Директивата относно емисиите от промишлеността - 07.12.2022

07.12.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Water Europe и CDP Europe публикуваха съвместно изявление, с което призовават Европейския парламент и държавите-членки да помогнат за предоставянето на последователна информация за използването на водите, необходима за идентифицирането, предотвратяване и справяне с нарастващите предизвикателства, свързани с изменението на климата, съобщават от Water Europe.

В изявлението се апелира за завишаване на изискванията за задължителна оценка на ефективността при използване на водите в Директивата относно емисиите от промишлеността. 

Законодателното предложение на Европейската комисия включва някои нови разпоредби относно подхода при оценката за ефективно използване на водата. CDP Europe и Water Europe считат тези елементи за ключови с оглед събирането на данни, отразяващи потреблението на вода за промишлени дейности. 

Европейската индустрия е зависима от водните ресурси и вече е изправена пред рискове, които засягат не само работните места, но и устойчивостта и конкурентоспособността на европейската икономика. Измерването и разкриването на рисковете, възможностите и въздействията на икономическите дейности ще спомогне за получаване на по-добра картина за ефективното използване на водите на ниво завод и ще даде повече сигурност за развитието на бизнеса и инвестициите, поясняват от Water Europe.

Авторите на декларацията считат, че задължителната оценка на ефективността при използването на води ще допринесе за предприемане на адекватни действия за климата и за повишаване на ефективността на водните системи.

Пълният текст на декларацията може да прочетете тук.

     
Източник: Water Europe; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Water Europe   CDP Europe   водна ефективност  

Област: ВиК  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...