Industry Info  
Festo
Festo

Транспрес откри нов логистичен център в Индустриална зона – Божурище - 06.12.2022

06.12.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Транспрес откри нов логистичен център на стойност 16 млн. лв. в Индустриална зона – Божурище. Новопостроената логистична база се простира на площ от 40 дка и в нея ще бъдат създадени над 100 нови работни места.

Логистичният център разполага с най-съвременно оборудване за обработка на товари без аналог в страната, посочват от компанията. Капацитетът му е до 15 000 палети на денонощие и над 4 млн. палети на година. Той разполага с 60 рампи за едновременна обработка на камиони и с първата на Балканите поточна линия за палетни пратки.

На официалното откриване на съоръжението министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов отбеляза, че само за настоящата година в Индустриална зона – Божурище са стартирали 11 нови проекта на обща стойност близо 100 млн. лв. По думите му за последното десетилетие инвестираните средства в зоната от български и чуждестранни компании са над 611 млн. лв., а 2/3 от територията ѝ вече са заети. "Правилното управление на индустриалните паркове е изключително успешен инструмент за привличане на инвестиции и генериране на икономически растеж в цели региони", допълни Стоянов.

Икономическият министър посочи, че се работи по изцяло нов подход за развитие индустриалните зони, а заложените средства за нови локации само по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) са над 200 млн. лв.

На събитието присъстваха още заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, изпълнителният директор на БАИ Богдан Богданов, председателят на Съвета на директорите на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) Андреана Премянова, председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов и др.

     
Източник: МИИ

Ключови думи: МИИ   Транспрес   логистични центрове   логистика   индустриални зони   НКИЗ   БАИ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...