Industry Info  
Festo
Festo

Над 2100 изложители представиха последните тенденции в електрониката пред близо 70 000 посетители на electronica 2022 - 30.11.2022

30.11.2022   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Световната електронна индустрия се събра отново на живо от 15 до 18 ноември на electronica 2022 в Мюнхен. 2144 изложители, 64% от които от чужбина, показаха иновации, покриващи целия спектър на електрониката, пред около 70 000 посетители от близо 100 държави, отбелязват организаторите от Messe Muenchen. След Германия най-много посетители са пристигнали от Италия, Австрия, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Швейцария, САЩ, Израел, Испания, Турция и Швеция.

Информативната поддържаща програма включваше конференции, форуми и специални събития като кръгла маса с участието на главните изпълнителни директори на STMicroelectronics, Infineon, Wolfspeed и NXP Semiconductors. Събитието също така послужи като платформа за дискутиране на актуални глобални предизвикателства като енергийния преход, проблемите в снабдителните вериги, недостига на суровини и на квалифицирани работници.

Паралелно с electronica се проведе SEMICON Europa. "На тазгодишното издание на SEMICON Europa, стратегически проведена с electronica, лидери в сектора представиха тенденциите в микроелектрониката, които са от решаващо значение за иновациите и растежа на сектора в Европа и по света. Рекордна посещаемост и разпродадена изложбена зона – SEMI е въодушевена от тазгодишните резултати", коментира Лейт Алтимайм, президент на SEMI Европа.

"Радваме се, че броят на посетителите бе само около 14% под рекордния резултат от 2018 г. и, че делът на международните посетители от около 54% бе дори по-голям от предходни издания – отличен резултат в тези времена. Нещо повече, според проучването изложителите и посетителите са по-доволни от тазгодишното издание на electronica в сравнение с всички други досега", заяви д-р Райнхард Пфайфер, главен изпълнителен директор на Messe Muenchen.

Следващото издание на electronica ще се проведе в Мюнхен от 12 до 15 ноември 2024 г.

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   electronica   SEMICON Europa  

Област: Електроника  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...