Industry Info  
Festo
Festo

Обявиха победителите в първото издание на конкурса ESG Awards - 30.11.2022

30.11.2022   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

PwC България обяви победителите в първото издание на конкурса ESG Awards на официална церемония на 22 ноември 2022 г. в София. Целта на инициативата е да се отличат организации с ефективни стратегии за екологичното, социално и корпоративно управление (ESG), информационни кампании за устойчиво развитие и иновации, както и личности, които инициират отговорни бизнес практики.

За 13-те отличията се съревноваваха близо 70 компании. Отличени за стратегия за стратегия в секторите финансови услуги, търговия на дребно и потребителски стоки и индустриално производство са съответно ОББ, Lidl България и Festo, а наградата за планирана стратегия в сектор телекомуникации бе връчена на Yettel България.

Наградата за Game Changer иновация отиде при Nasekomo, за иновация в сферата на зелените технологии – при MClimate, за стартъп иновация – при Zero Wave, а за иновативен подход за зелена енергия ─ при United Group.

WWF България получи наградата за образователна програма за външна аудитория, а УниКредит Булбанк ─ за корпоративна образователна програма.

Отличието за предприемач в устойчивото развитие бе връчено на Олга Марсенак от Nasekomo, за вдъхновител за устойчиво развитие ─ на Блажка Трепетанова от Zero Wave, а за корпоративен лидер в устойчивото развитие ─ на Цветанка Минчева от УниКредит Булбанк.

"Интересът към конкурса и получените кандидатури показват недвусмислено, че българският бизнес осъзнава важността на ESG и своята отговорност", заяви Албена Маркова, съдружник "Консултантски услуги" за Югоизточна Европа в PwC и ръководител на проекта ESG Awards за България.

     
Източник: PwC България

Ключови думи: PwC   ESG Awards   ESG   Festo   Фесто   усточиво развитие  

Област: Събитията  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...