Industry Info  
Festo
Festo

Създава се хъб за интелектуална собственост и технологичен трансфер съвместно с Европейското патентно ведомство - 29.11.2022

29.11.2022   |   Начало»Бизнес

В България ще бъде създаден хъб за интелектуална собственост и технологичен трансфер на междуинституционално ниво съвместно с Европейското патентно ведомство. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и председателя на Европейското патентно ведомство Антонио Кампиньош.

В срещата взеха участие още председателят на Патентното ведомство на Република Българуия проф. Владя Борисова и Телмо Вилела, генерален директор на Академията за сътрудничество и патенти.

Институтът за право, икономика и интелектуална собственост при Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде централен офис на хъба. В него ще се извършват обучение, повишаване на информираността и разпространение на технологичния трансфер сред академичната общност.

Целта на инициативата е да се генерира растеж на регионално, европейско и международно ниво чрез трансфер на технологии и знания от научните среди към бизнеса. Също така ще се създаде експертен капацитет в иновативната екосистема по въпросите на технологичния трансфер и комерсиализацията на научните резултати и обекти на интелектуална собственост.

     
Източник: МИИ

Ключови думи: МИИ   технологичен трансфер   Софийски университет   Европейско патентно ведомство  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...