Industry Info  
Festo
Festo

МЕ и КЕВР стартират информационна кампания за клиентите на ДПИ - 28.11.2022

28.11.2022   |   Начало»Бизнес

Министерството на енергетиката (МЕ) и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) стартират съвместна информационна кампания "Бъди активен – плащай по-малко". Тя има за цел да убеди клиентите на доставчици от последна инстанция (ДПИ) да изберат търговец на свободния пазар на електроенергия, съобщават от министерството.

От 1 ноември методиката за изчисляване на цените на ДПИ е променена от КЕВР. Мярката, която ще действа за период от 3 месеца, е част от програмата на правителството за защита на небитовите потребители от високите цени на електроенергията. Очаква се чрез променената методика цените на ДПИ да бъдат намалени с до 30 лв./МВтч.

В периода на действие на новата методика МЕ и КЕВР ще проведат информационна кампания, която да убеди повече клиенти на ДПИ да изберат доставчик на свободния пазар на електроенергия. Снабдяването чрез ДПИ е най-скъпият вариант за получаване на електроенергия и не е дългосрочно решение. 

Към 1 ноември 2021 г. над 250 хил. небитови потребители (41% от всички), които трябваше да излязат на свободния пазар, не са избрали своя търговец и са останали да се снабдяват чрез ДПИ.

В рамките на информационната кампания на МЕ и КЕВР, специално създаден за целта видеоклип ще се излъчва по Българската национална телевизия, по интернет, както и чрез информационна агенция "Фокус". 

Ще се разпространяват и информационни листовки чрез каналите на електроразпределителните дружества в страната. Националното сдружение на общините също ще съдейства за реализация на кампанията като разпространи информационните материали до своите членове, допълват от МЕ.

     
Източник: МЕ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МЕ   КЕВР   ДПИ   небитови потребители   доставчици на свободния пазар на електроенергия  

Област: Енергетика  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Бизнес
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...