Industry Info  
Festo
Festo

Съоръжение за зелена енергия захранва сградата на общината в Банско - 28.11.2022

28.11.2022   |   Начало»Проекти

Община Банско изгради фотоволтаична централа за собствени нужди с обща мощност до 35 kW, монтирана върху покрива на сградата на общинската администрация. Инсталацията е реализирана по проект на Национален доверителен екофонд (НДЕФ) чрез Програма "Микропроекти за климата" на обща стойност 61 652 лв., от които 50 хил. лв. са финансирани от НДЕФ, а останалите – от община Банско, съобщават от администрацията.

Общата цел на проекта е насочена към създаване на устойчив модел за производство и потребление на енергия при балансирано оползотворяване на конвенционални и възобновяеми енергийни ресурси на основата на съвременни и иновативни енергийни технологии.

Използването на соларна енергия ще позволи на община Банско да бъде по-малко зависима от електропреносната мрежа и ще намали сметките за електроенергия.

Не на последно място по значение е намаляване на замърсяването на въздуха при използването на твърдо гориво. Това е важно не само за жителите на града, но има отражение и върху туристическия бизнес, тъй като активният туристически сезон съвпада с отоплителния, а качеството на въздуха е важен фактор за привличане на туристи.

Проектът за фотоволтaична централа е резултат от последователната политика, ориентирана към устойчиво и екологично развитие на общината. Като примери могат да бъдат посочени преминаването към безхартиен документооборот в администрацията, изградената топлоцентрала на биомаса, кампаниите за разделно събиране на различни видове отпадъци, образователни проекти и много други, се казва още в съобщението.

     
Източник: Община Банско

Ключови думи: Община Банско   фотоволтаична инсталация   ВЕИ  

Област: Енергетика  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...