Industry Info  
Festo
Festo

Уебинар ще представи иновативна технология за формоване на листов материал - 28.11.2022

28.11.2022   |   Начало»Предстоящо

На 30 ноември 2022 г. от 09:30 ч. българско време ще се проведе безплатен уебинар на тема "Класическото формоване на листов материал става по-икономично и по-екологично". Събитието е от поредицата "Let's Talk Science", организирана от Германската асоциация на производителите на металообработващи машини (VDW) като част от подготовката за международното изложение EMO Hannover 2023. Един от лекторите на онлайн семинара ще бъде проф. Хинерк Хагенах от Института по производствени технологии към Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nuerrnberg.

"На прага сме на нова ера в класическото формоване на листов материал. Процесите на дълбоко изтегляне, особено за по-малки компоненти, ще могат да се изпълняват без смазочни материали в бъдеще. Този способ позволява да се спестят до 20% енергия и ресурси. Технологията е и много по-щадяща околната среда, дори само защото не са нужни смазочни материали, съдържащи минерално масло. Освен това времето за обработка също се съкращава с 10%", обобщава проф. Хагенах.

Смазочни системи, съдържащи минерални масла, обикновено се използват при формоването на полуготови продукти от листов материал, за да се намали до минимум триенето и износването по време на процеса. Желанието за по-ефективно и устойчиво използване на ресурсите и изискванията за опазване на околната среда стимулират технолозите да разработят метод, при който не се използват смазочни материали. Новият процес, известен като сухо дълбоко изтегляне, премахва необходимостта от калибриране и почистване. При него отпада нуждата от съоръжения за измиване, използвани за отстраняване на смазочния филм след формоването. Технологията не изисква допълнително преоборудване на производствената линия – решението се крие в иновативни модификации на инструментите, обясняват от VDW.

Презентацията ще обясни как процесите на формоване без смазка стават възможни чрез подходяща промяна на повърхността на инструментите. Ще бъдат представени и сравнени различни повърхностни технологии по отношение на техните експлоатационни характеристики, възможности и обхват на приложение. 

Заинтересованите компании, особено тези, които работят с листов материал с дебелина от 0,5 до 2 mm, ще имат възможност да дискутират с изследователите техните конкретни производствени условия.

За повече подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: VDW

Ключови думи: VDW   EMO Hannover 2023   формоване на листов материал   листов материал  

Област: Машиностроене  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Предстоящо
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...