Industry Info  
Festo
Festo

Кризи, устойчивост и трансформация е темата на 23-ата международна научна конференция на Стопанския факултет - 25.11.2022

25.11.2022   |   Начало»Събитията
 

В Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" от 25 до 27 ноември под мотото "Кризи, устойчивост и трансформация" ще се проведе 23-ата годишна международна научна конференция. Официалното откриване е днес в Аула Магна в Ректората от 18:00 ч. В него ще вземат участие Илия Лингорски, член на Управителния съвет на Българската народна банка (БНБ), и Любомир Ноков, изпълнителен директор на harmonica, част от Био България.

Програмата на конференцията включва осем паралелни сесии, на които ще се обсъждат теми, свързани с условията за влизане на България в еврозоната и очакванията от този акт, ефектите от кризи като войната в Украйна, COVID-19, Брекзит и др. върху бизнеса, финансовата икономика, приложенията на изкуствен интелект (AI) и машинно самообучение (ML) в бизнеса и икономиката, корпоративното управление, иновации и Индустрия 4.0, поведенческата икономика и поведенчески изследвания, устойчивото управление и др.

Освен учени от Стопанския факултет на СУ и други български университети в научния форум ще вземат участие представители от водещи чуждестранни университети, сред които Университета Рединг, Университета Линкълн, Университета Пари-Сакле, Университета на Бон, Университета на Кьолн, Университета "Гьоте" във Франкфурт, Университета на Саарланд.

Предвидена е и пленарна сесия, в която да се представят предизвикателствата и възможностите за успешно партньорство между образованието и бизнеса по пътя към устойчивост и трансформация.

Програмата включва още три панела в рамките на международния проект за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, в които докторанти и постдокторанти ще представят резултати от свои изследвания и ще получат насоки от водещи експерти за подобряване на изследователската методология, методите за анализ и възможностите за изготвяне на публикации във водещи научни издания.

Освен от Стопански факултет и проекта SCHOLARNET конференцията е подкрепена от Българската финтех асоциация и ESG Lab при Стопанския факултет на СУ.

     
Източник: СУ "Св. Климент Охридски"; Снимка: Стопански факултет

Ключови думи: офийски университет   Стопански факултет   Индустрия 4.0   изкуствен интелект   машинно самообучение  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...