Industry Info  
Festo
Festo

Откриха нов завод за авточасти във Враца - 24.11.2022

24.11.2022   |   Начало»Проекти
 

Теклас официално откри новия си завод във Враца. Гости на събитието бяха Президентът Румен Радев, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и Н. Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Турция в България. Присъстваха още ръководството на компанията, кметове, областни управители и представители на местния бизнес.

Производственото съоръжение във Враца е шестият завод на Теклас в България. Компанията произвежда каучукови и плacтмacoви издeлия зa aвтoмoбилocтpoителната индустрия, включително и за електрически и хибридни автомобили.

Инвестицията надхвърля 20 млн. лв., а разкритите работни места са 300 с тенденция да се увеличават през следващите години.

По време на обиколката на завода и роботизирания склад гостите разгледаха авточастите, които се произвеждат там и автоматизираните линии на предприятието. Направена беше демонстрация на AGV и иновативни технологии, които се използват по време на производствения процес.

Компанията е получила общо четири сертификата за инвестиция клас "А" от Българската агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) – през 2016, 2017, 2019 и 2021 г., по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за изграждане на заводите в Кърджали, Крумовград и Враца. Общият размер на инвестициите по сертифицираните проекти до момента е около 50 млн. лв. Два от сертификатите са именно за завода във Враца.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   БАИ   ЗНИ   Теклас   автомобилостроене  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...