Industry Info  
Festo
Festo

МГУ ще участва в изготвянето на инвестиционна карта за реиндустриализация на България - 23.11.2022

23.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

Минно-геоложкият университет "Св. Иван Рилски" се включва в инициативата на Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) за подготовка на инвестиционна карта за реиндустриализация на България. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ректора на висшето училище проф. д-р инж. Ивайло Копрев.

Двамата дискутираха темата за подземните богатства, с които България разполага, като от страна на университета беше заявено, че на този етап проучванията в сферата значително изостават. Последните изследвания са от 90-те години на миналия век, а днес има много по-развити технологии, които биха дали нова и по-детайлна информация.

Никола Стоянов представи напредъка в работата по инвестиционната карта за реиндустриализация на България, която се базира на суровините, добивани в страната. Целта е тя да бъде представяна от търговските ни аташета зад граница пред индустриални компании. С привличането на нови инвестиции, повече нива на преработка на суровините ще се случва в нашата страна и така и ще има по-висока добавена стойност за икономиката ни. В тази връзка проф. Копрев коментира, че е необходимо да бъде извършено и базово национално проучване на територията на цялата страна. То ще бъде направено чрез нови технологии и ще покаже една по-детайлна картина на подземните богатства у нас. Резултатите от него ще бъдат основа за следващи, по-задълбочени проучвания и би дало много повече възможности за привличане на по-големи инвеститори.

     
Източник: МИИ; Снимка: МГУ

Ключови думи: МИИ   Минно-геоложки университет   индустриални зони   реиндустриализация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...