Industry Info  
Festo
Festo

InoBat избра Сърбия за разширяването на дейността си в Централна и Югоизточна Европа - 22.11.2022

22.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

InoBat обяви плановете си да построи гигафабрика за производство и рециклиране на батерии за електромобили и за стационарно съхранение на енергия в Сърбия.

Компанията подписа споразумение със сръбското правителство за осигуряване на административна и финансова подкрепа за реализацията на проекта. InoBat вече е учредила своя дъщерна компания в Сърбия – InoBat Auto Beograd. Проектът ще бъде подкрепен и от Международната финансова корпорация (МФК) в рамките на споразумението за подкрепа за изграждането на фабрика за батерии за електромобили в Централна и Югоизточна Европа, подписано с InoBat през януари т. г.

Това е важно постижение за Сърбия като част от усилията й да допринесе за създаването на устойчиво и зелено бъдеще и да се нареди сред водещите европейски играчи в този високо иновативен и стратегически индустриален сектор, заяви сръбският премиер Ана Бърнабич.

Ари Найм, регионален мениджър за Централна и Югоизточна Европа в МФК, коментира, че Сърбия има потенциала да продължи да привлича инвестиции в производствения сектор и да се превърне в център на електромобилната революция в Европа. Според Найм отварянето на гигафабриката на InoBat в Сърбия може да насърчи нови инвестиции в региона.

     
Източник: InoBat; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: InoBat   батерии   електромобили   стационарно съхранение на енергия  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...