Industry Info  
Festo
Festo

Изложението К 2022 привлече 176 000 посетители от 157 държави - 22.11.2022

22.11.2022   |   Начало»Събитията
 

Тазгодишното издание на международното изложение за пластмаси и каучук К привлече в изложбения център в Дюселдорф 176 000 посетители от всички континенти. Над 70% от тях бяха гости от чужбина, отбелязват организаторите от Messe Duesseldorf. Изложителите бяха 3037.
 
"K в Дюселдорф отново отговори и на най-големите очаквания. То продължава да бъде най-глобалното, цялостно и иновативно изложение на световната пластмасова и каучукова индустрия", заяви Ерхард Виенкамп, управляващ директор в Messe Duesseldorf. Той подчерта, че събитието ясно е показало колко ценни са общуването лице в лице, възможностите за срещи и продуктови презентации на живо.
 
"Особено сега в тези турбулентни времена и когато пластмасовата индустрия извършва преход към кръгова икономика, K 2022 бе идеалното място заедно и активно да начертаем курса към бъдещето", коментира Улрих Райфенхаузер, председател на Надзорния съвет на изложителите на K 2022.
 
Изключително голямо внимание на изложението привлякоха многобройните нови технологии, представени от производители на суровини, машини и пластмаси, за прилагане на принципите на кръговата икономика, опазването на ресурсите и климата, отбелязват от Messe Duesseldorf.
 
Тази година посетителите бяха от 157 държави. След Германия най-голям дял бяха посетителите от Нидерландия, Италия, Турция, Франция, Белгия, Полша и Испания. 42% беше делът на посетителите от други континенти. Присъствието от Източна Азия бе по-слабо в сравнение с изданието от преди три години, главно заради противоепидемичните ограничения, въведени в тази част от света. В същото време обаче K 2022 посрещна голям брой гости от САЩ, Бразилия и Индия.
 
Проучване сред посетителите показва, че за около две трети от тях най-голям интерес на изложението са представлявали машините и решения за изграждане на заводи. За 57% (5% повече в сравнение с K 2019) от най-голям интерес са били суровините и допълнителните материали, особено рециклираните пластмаси и биопластмасите. 28% посочват полуготовите продукти и частите, изработени от пластмаса и каучук, като основна причина за посещението им. Над 70% от всички посетители заемат позиции на високо и средно управленско ниво. 98% от всички професионалисти, посетили K 2022, заявяват, че са постигнали напълно целите, заради които са посетили изложението.
 
Следващото издание на K ще се проведе от 8 до 15 октомври 2025 г.

     
Източник: Messe Duesseldorf; Снимка: Messe Duesseldorf/ctillmann

Ключови думи: Messe Duesseldorf   K   пластмаси   пластмасова индустрия   каучукова индустрия   кръгова икономика  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...