Industry Info  
Festo
Festo

ISO публикува насоки в помощ на всички организации, които искат да намалят емисиите от дейността си - 21.11.2022

21.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

На 11 ноември 2022 г. по време на конференцията на Организацията на обединените нации (ООН) COP27, провела се в Египет, Международната организация по стандартизация (ISO) публикува насоки за нетни нулеви емисии IWA 42 Net Zero Guidelines. Документът идва в отговор на призива на ООН за по-ясни стандарти в подкрепа на инициативата за нетни нулеви емисии, посочват от Българския институт за стандартизация (БДС).

За разработването на този стандартизационен документ ISO обединява опита на над 1200 организации и експерти от над 100 страни. Целта е чрез по-ясни дефиниции и указания да се помогне на организациите по целия свят да разберат и постигнат по-бързо целите за нетни нулеви емисии.

Насоките предоставят рамка за съгласувано общоприето разбиране и планиране за нетни нулеви емисии, която да бъде прилагана на държавно, регионално, местно и организационно ниво.

Те определят обща посока за определяне на термина "нетни нулеви емисии" и свързаните термини, изясняване на разликите в обхвата между преките емисии, непреките емисии от закупена енергия и други непреки емисии, произтичащи от дейности на организацията, основни принципи за всички участници, които искат да постигнат климатична неутралност, приложими указания за постигане на това възможно най-скоро, най-късно до 2050 г.

Насоките за нетни нулеви емисии ще подкрепят всички организации, включително тези, които разработват политики, рамки, стандарти или други документи, свързани с нетните нулеви емисии, предназначени за прилагане от други организации и лица, така че да бъде използван сходен подход, независимо от инициативата, с която са свързани, отбелязват от БДС. 

Документът може да бъде прочетен и изтеглен безплатно от сайта на ISO.

     
Източник: БДС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БДС   ISO   емисии на парникови газове   стандарти  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...