Industry Info  
Festo
Festo

Над 3500 предприятия са кандидатствали до момента за финансиране за ИКТ и решения за киберсигурност по НПВУ - 18.11.2022

18.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

Месец преди края на кандидатстването по втората процедура от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) – за ИКТ и решения за киберсигурност, кандидатствалите са 3587 предприятия, съобщи заместник-директорът на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) Калин Маринов по време на дискусия за възможностите за гражданите и бизнеса по НПВУ в Габрово.

Кандидатствалите до момента предприятия са заявили подкрепа от над 67 млн. лв., т.е. двойно повече от предвидените 30,6 млн. лв. Въпреки това, дружествата, които още не са пратили документите си, имат шанс да получат финансиране, посочват от МИР и допълват, че последният срок за подаване е 16:30 ч. на 19 декември 2022 г. Оценката на проектите ще започне още на следващия ден.

На срещата в Габрово Маринов отбеляза също, че по процедурата "Технологична модернизация" са подадени 2537 проектни предложния за безвъзмездна помощ от над 630 млн. лв. В същото време бюджетът на мярката е 260 млн. лв. Списъкът на одобрените компании ще бъде публикуван преди Нова година, увери той.

     
Източник: МИР

Ключови думи: МИР   НПВУ   ИКТ   киберсигурност   Технологична модернизация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...