Industry Info  
Festo
Festo

Представят възможностите за сътрудничество между науката и бизнеса на събитие в Стара Загора - 18.11.2022

18.11.2022   |   Начало»Предстоящо
 

На 29 ноември 2022 г. в Стара Загора Изпълнителната агенция "Програма за образование" – управляващ орган на оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" (ОП НОИР), организира регионална среща "От наука към иновации", на която ще представи напредъка по изграждането на Центрове за върхови постижения (ЦВП) и Центрове за компетентност (ЦК) у нас и възможностите за сътрудничество с бизнеса.

Целта на Центровете за върхови постижения и Центровете за компетентност е науката да предостави приложими в практиката технологични решения за бизнеса. Научноизследователските комплекси разполагат с модерно лабораторно оборудване за извършване на фундаментални и приложни изследвания на високо ниво, които да подпомогнат българските предприятия в процесите на внедряване на иновации, подобряване на технологичните процеси и създаването на нови продукти и услуги.

ЦВП и ЦК имат четири области на действие – мехатроника и чисти технологии, индустрия за здравословен живот и биотехнологии, информатика и ИКТ и нови технологии в креативни и рекреативни индустрии.

На предстоящата среща научната експертиза и възможностите за приложни изследвания на всеки от центровете ще бъдат представени на три паралелни сесии, групирани по отделните тематични области. Също така участниците ще имат възможност да споделят технологичните проблеми на своето предприятие, които могат да бъдат решени в сътрудничество с центровете.

Участието в събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация тук.

     
Източник: БСК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БСК   ОП НОИР   Центрове за върхови постижения   Центрове за компетентност  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Предстоящо

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...