Industry Info  
Festo
Festo

Германска технологична компания избра Русе за разширяване на дейността си - 16.11.2022

16.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

Германската технологична компания АТN избра Русе за разширяването на своята дейност, съобщават от община Русе. Решението идва след поредица опознавателни визити на представители на Германо–българската индустриално–търговска камара (ГБИТК) и работна среща между заместник-кмета на община Русе Златомира Стефанова с представители на компанията.

Германската компания с многостранна дейност – от производство на механични и електро части до софтуерни разработки и програмиране, се е запознала с възможностите за стартиране на своето производство в някои от големите градове в страната, но накрая се спира на Русе. Според Златомира Стефанова местоположението на града и инженерните специалисти, подготвяни в Русенския университет, го правят идеално място за подобен тип производства.

Предвижда се производството да започне с малък брой тясноспециализирани служители, които след обучение ще могат да изберат в кой от клоновете на компанията да работят. Компанията планира то да стартира през 2023 г. и постоянно да разширява обхвата на услугите и броя на заетите.

От ATN съобщиха, че са посетили русенското Средно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер", където са се запознали с чуждоезиковото обучение. Компанията има желание да привлече млади хора с добри познания по немски език, които да обучи за работа в своето производство.

     
Източник: Община Русе; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ATN   ГБИТК  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...