Industry Info  
Festo
Festo

Нова компостираща инсталация обслужва общините Кричим и Перущица - 16.11.2022

16.11.2022   |   Начало»Проекти
 

На 4 ноември 2022 г. в землището на община Кричим в местността "Сух дол" официално бе открита нова компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци, генерирани от общините Кричим и Перущица. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020г.

Новата компостираща инсталация е с годишен капацитет за третиране на зелени и биоразградими отпадъци в размер на 2300 т. Целта на проекта е да се намали количеството депонирани зелени и биоразградими отпадъци чрез въвеждане на система за разделното им събиране, рециклиране и оползотворяване до получаване на качествен краен продукт – компост, който е богат на хумус и може да се предлага самостоятелно на пазара.

По проекта е закупено и доставено мобилно оборудване, включващо мобилна машина за раздробяване на дървесни отпадъци и хомогенизиране, челен товарач, пресевна машина за компост, компактна преносима лаборатория за изпитване качеството на компоста и специализиран автомобил за събиране на зелени отпадъци.

Управлението и експлоатацията на компостиращата инсталация, извършването на дейностите по събиране, транспортиране и компостиране на разделно събраните биоразградими и зелени отпадъци от териториите на двете общини и производството на компост ще се изпълнява от специално учреденото дружество Компост 2022 със съдружници община Кричим и община Перущица.

     
Източник: НСОРБ; Снимка: Facebook Мария Витанова-Вълканова, кмет на община Перущица

Ключови думи: управление на отпадъците   компостиращи инсталации  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Webit Expo

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...